Så här anpassar du en Xbox One trådlös handkontroll med appen Tillbehör för Xbox

Om du vill anpassa en Xbox Elite trådlös handkontroll kan du läsa Använda appen Tillbehör för Xbox för att konfigurera din Xbox Elite trådlös handkontroll.

Obs! Det går inte att konfigurera en standardhandkontroll i den version av appen Tillbehör för Xbox som finns för Windows 10.

Så här skaffar du appen

Appen Tillbehör för Xbox är förinstallerad på både Xbox One S-konsolen och Xbox One-konsolen i originalutförande. Gå till Mina spel och appar och sök efter Tillbehör för Xbox.

Obs! Det går inte att konfigurera en standardhandkontroll i den version av appen Tillbehör för Xbox som finns för Windows 10.

Så här konfigurerar du handkontrollen

När du öppnar appen Tillbehör för Xbox ser du handkontrollen och en knapp för att konfigurera den. Börja med att välja Konfigurera.

Mappning av knappar.

Det finns två sätt att ändra knappar. Du kan antingen använda rullgardinsmenyn och välja den knapp du vill ändra och sedan välja motsvarande knapp som du vill mappa om den till, eller så kan du hålla ned knappen som du vill ändra och sedan trycka på knappen vars funktion du vill den ska ha.

Bilden av handkontrollen visar alltid konfigurationen. Om du ändrar många knappar kan du se hela den nya konfigurationen på en gång. Om handkontrollen inte har anpassats än utan är inställd med standardinställningarna visas inga ändringar här.

Om du har flera handkontroller anslutna till din Xbox visas alla när du öppnar appen Tillbehör för Xbox. Gå åt höger och välj den handkontroll som du vill anpassa. Om flera användare är inloggade visas de tilldelade profilerna ovanför handkontrollen.

Behåll alltid de kontroller som har tilldelats A- och B-knapparna. Annars kommer du inte att kunna använda din Xbox. I övrigt kan du anpassa handkontrollen som du vill.

Så här återställer du handkontrollen till standardinställningarna

1. Välj den handkontroll du vill ändra i appen och välj sedan Konfigurera.
  2. Välj Återställ standardvärden. Då återställs handkontrollen till fabriksinställningarna.