Så här anpassar du en Xbox One trådlös handkontroll med appen Tillbehör för Xbox

Översikt

Om du spelar spel som kräver hög precision kan du anpassa Xbox One trådlös handkontroll med appen Tillbehör för Xbox på konsolen. Om du t.ex. vill att höger avtryckare ska vara till vänster kan du växla dem. Om du vill att B-knappen ska fungera som höger kantknapp går det också bra. På den här sidan skisseras några av appens unika egenskaper.

Om du vill anpassa en trådlös Xbox Elite-handkontroll kan du läsa Använda appen Tillbehör för Xbox för att konfigurera den trådlösa Xbox Elite-handkontrollen.

Obs! Det går inte att konfigurera en standardhandkontroll i den version av appen Tillbehör för Xbox som finns för Windows 10.

Nedanstående tabell visar skillnaderna mellan att använda appen Tillbehör för Xbox med Xbox One trådlös handkontroll och Xbox Elite trådlös handkontroll.

Trådlös Xbox Elite-handkontroll Xbox One trådlös handkontroll
Trådlös Xbox Elite-handkontroll Xbox One trådlös handkontroll
Vanlig Xbox One trådlös handkontroll
Vanlig Xbox One trådlös handkontroll
Mappning av knappar. Elite Xbox One och vanlig Xbox One
Mappa om handkontrollens knappar
Mappa om samma knapp flera gånger

Mappa paddlar till knappar

Skifta styrspakar
Skifta avtryckare
Invertera Y-axeln på spakar
Knappmappning stöds på Windows 10-datorer Alla funktioner
Maskinvaruinställningar
Justera spakarnas känslighet

Justera avtryckarnas känslighet

Justera vibrationsmotorer

Justera Xbox-knappens ljusstyrka

Konfigurationshantering
Max antal konfigurationer per användare** 256 1
Konfigurationer lagrade i handkontrollen*** 2
Konfigurationssynkning till molnet***

Anpassade namn för konfigurationer

Förinställda konfigurationer från förstapartsutgivare

Från och med november 2015:
* Elite: Helt anpassningsbar; Standard: Bara skifta knappar i par
** Standard: 1 per användare, per konsol
*** Standard: Ej tillämpligt, lagrad i konsol

På den här sidan

Så här skaffar du appen

Appen Tillbehör för Xbox är förinstallerad på både Xbox One S-konsolen och Xbox One-konsolen i originalutförande. Öppna Mina spel och appar och sök efter Tillbehör för Xbox.

Läs Så här konfigurerar du handkontrollen nedan när du har startat appen Tillbehör för Xbox.

Obs! Det går inte att konfigurera en standardhandkontroll i den version av appen Tillbehör för Xbox som finns för Windows 10.

Så här konfigurerar du handkontrollen

När du har installerat och öppnat appen Tillbehör för Xbox visas handkontrollen och ett menyalternativ för att konfigurera den. Börja med att välja Konfigurera.

Du kan göra detta från konfigurationsmenyn:
  1. Välja snabbändringsalternativ för de analoga knapparna så att du kan göra sådant som att växla spakar eller avtryckare eller invertera spakaxlar.
  2. Mappa knappar som inte är analoga genom att välja Mappning av knappar.

Mappning av knappar.

Det finns två sätt att ändra knappar. Du kan antingen använda rullgardinsmenyn och välja den knapp du vill ändra och sedan välja motsvarande knapp som du vill mappa om den till, eller så kan du hålla ned knappen som du vill ändra och sedan trycka på knappen vars funktion du vill den ska ha.

Bilden av handkontrollen visar alltid konfigurationen. Om du ändrar många knappar kan du se hela den nya konfigurationen på en gång. Om handkontrollen inte har anpassats än utan är inställd med standardinställningarna visas inga ändringar här.

Anmärkningar

• Om du har flera handkontroller anslutna visas samtliga när du öppnar appen Tillbehör för Xbox. Panorera till vänster och höger och välj den handkontroll som du vill anpassa. Om flera användare är inloggade visas de tilldelade profilerna ovanför handkontrollen.
  • Handkontrollen måste alltid ha tilldelningar för A- och B-knapparna så att din Xbox One S-konsol eller Xbox One-konsol i originalutförande fungerar korrekt. I övrigt kan du anpassa handkontrollen som du vill.

Så här återställer du handkontrollens konfiguration

Så här återställer du handkontrollens konfiguration:

1. Öppna appen och välj Konfigurera.
  2. Välj Mappning av knappar.
  3. Välj Återställ standardvärden. Då återställs handkontrollen till fabriksinställningarna.