Felsöka problem med Kinect-röstkommandon på Xbox One

Xbox One Kinect-sensorn använder en mikrofon för att höra dina röstkommandon. För bästa upplevelse måste du se till att Kinect-sensorn kan höra dig. I den här artikeln beskrivs hur du felsöker problem med Kinect-mikrofonen när du försöker använda röstkommandon.

Obs! Xbox One-röstkommandon är inte tillgängliga i alla regioner. Läs Tillgänglighet för Xbox One-funktioner om du vill veta om röstalternativ är tillgängliga i ditt land eller din region. Kontrollera funktionen Premium/naturlig röst (inklusive "Xbox On") för att se om den är tillgängliga i ditt område.

Video: Kalibrera Kinect-mikrofonen

Titta på videon om kalibrering av Kinect-mikrofonen. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Det här behöver du känna till

Tänk på följande saker när du justerar Kinect-mikrofonen eller konfigurerar ditt spelområde:

• Kinect-mikrofonen är utformad för att höra allt inom ditt spelområde. Dock kan saker som apparater, högtalare och fläktar eller många människor som pratar störa Kinect-mikrofonen. Vid sådana förhållanden kanske Kinect inte kan identifiera exakta röstkommandon.
  • Se till att Kinect är inkopplad och på. Xbox-logotypen är tänd när sensorn är på. Testa felsökningsåtgärderna i Kinect-sensorn startar inte om sensorn inte startar.
  • Om du vill veta mer om tillgängliga röstkommandon läser du Cortana-röstkommandon på Xbox One eller Ursprungliga röstkommandon på Xbox One.
  • Kommandot "Xbox on" fungerar bara om konsolen är inställd på standbyläge. Mer information finns i Om energispar- och standbyläge.

Felsöka röstkommandon i spel och appar

Om du har problem med ett visst spel eller en viss app går du igenom spelets eller appens självstudier eller så provar du att kalibrera Kinect-sensorn från spelet eller appen.

Om du fortfarande har problem med ett visst spel går du till Xbox One-spelforumen för att få tips och hjälp från communityn.

Felsöka Kinect-röstkommandon

Testa följande åtgärder om du har problem med att få Kinect-sensorn att känna igen dina röstkommandon.

Kontrollera att Kinect-sensorn är på

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Kinect och enheter.
  5. Välj Kinect.
  6. Kontrollera att Kinect på är valt. Om inte väljer du Kinect på för att slå på sensorn.

Starta om konsolen

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. .
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Starta om konsol.
  4.  Välj Ja för att bekräfta.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen på konsolen i tio sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.

Kalibrera Kinect-mikrofonen

Innan du startar proceduren:

• Kontrollera att högtalarna är på och att volymen är högre än normalt.
  • Se till att rummet är tyst.
  • Om du använder ett hemmabiosystem kontrollerar du att det är på och inställt på högre ljud än normalt.
Gör följande om du vill kalibrera Kinect-mikrofonen:
  1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Kinect och enheter.
  5. Välj Kinect.
  6. Välj Kinect hör inte vad jag säger.
  7. Välj Starta ljudkontroll på skärmen Nu kontrollerar vi ljudet.

Under ljudkontrollen kontrollerar sensorn bakgrundsbruset i ditt spelområde. Om det inte är för mycket bakgrundsbrus fortsätter systemet automatiskt till nästa steg. Om det är för mycket bakgrundsbrus minimerar du det och kör ljudkontrollen igen.

Under ljudkontrollen spelar sensorn flera toner för att avgöra högtalarplaceringen. En skärm visas när systemet kalibrerar mikrofonen. Detta kan ta några sekunder.

8. Kontrollera att en skärmbild som indikerar att ljudet är korrekt konfigurerat visas.

Begär en reparation

Om de föregående lösningarna inte åtgärdade problemet kanske din Kinect-sensor behöver repareras. Se Få Xbox One-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.