Kinect-sensorn känns inte igen av Xbox One S eller Xbox One-konsolen i originalutförande.

Du har anslutit Kinect-sensorn till Xbox One-konsolen med Kinect-kabeln och sensorns strömlampa lyser. Sensorn fungerar dock inte. När du tittar på skärmen Kinect från Kinect och enheter ser sensorn ut att inte vara ansluten. När detta inträffar betyder det att även om sensorn har ström kan den inte identifieras av konsolen.

Obs! Om meddelandet "Kinect är inte ansluten" visas och sensorns strömlampa inte lyser har du problem med sensorns start. Om du behöver hjälp med att felsöka det här problemet läser du Kinect-sensorn för Xbox One startar inte.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera att Kinect-sensorn är ordentligt ansluten via kabel till Xbox One-konsolen

1. Koppla ur Kinect-sensorn och koppla sedan in den igen.
    • Om du har en Xbox One S
      1. Koppla bort Kinect-adapterkabeln från USB porten på konsolens baksida.
  1. Kontrollera att Kinect-kabeln är ordentligt ansluten till Kinect-adaptern och att adapterns strömsladd är ansluten.
  2. Anslut USB-kabeln från Kinect-adaptern till den första USB-porten (den bredvid HDMI-portarna).

Obs! Din Kinect känns bara igen när den är ansluten till den första USB-porten på konsolens baksida. De andra USB-portarna på konsolen fungerar inte med Kinect.

Se också till att Kinect-sensorn och Kinect-adaptern inte befinner sig direkt ovanpå konsolen.

• Om du har en Xbox One i originalutförande
    1. Koppla från kabeln från Kinect-sensorporten på konsolens baksida.
  1. Koppla in nätverkskabeln i Kinect-sensorporten igen.
  1. Starta guiden genom att rulla till vänster på startsidan.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Under Kinect och enheter, välj Kinect.
  5. Vänta upp till 2 minuter på att sensorn identifieras.

Lösning 2: Kontrollera att Kinect-sensorn är påslagen i Kinect-inställningarna

1. Starta guiden genom att rulla till vänster på startsidan.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Under Kinect och enheter, välj Kinect.
  5. Kontrollera att Kinect på är valt.

Lösning 3: Återställ Kinect-sensorns anslutning till Xbox One-konsolen

1. Stäng av konsolen genom att hålla ned Xbox-knappen  på konsolens framsida i 10 sekunder.
  2. Koppla från konsolens ström.
  3. Koppla bort Kinect-sensorn från Xbox One-konsolen.
  4. Koppla tillbaka konsolens ström.
  5. Tryck på Xbox-knappen  på konsolen för att slå på Xbox One.
  6. Starta guiden genom att rulla till vänster på startsidan.
  7. Välj Inställningar.
  8. Välj Alla inställningar.
  9. Under Kinect och enheter, välj Kinect.
  10. Anslut Kinect-sensorn till konsolens baksida igen och vänta i upp till 2 minuter på att den ska identifieras.

Obs! Om sensorn behöver uppdateras visar skärmen att en uppdatering pågår.

Om lösningarna ovan inte löste problemet måste Kinect-sensorn repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.