Kinect-sensorn för Xbox One startar inte

Översikt

Kontrollera att sensorn är på om du har problem med Kinect-sensorn för Xbox One. Du vet att den är på om Xbox-logotypen på dess framsida lyser.

Följ felsökningsanvisningarna på den här sidan om Xbox-logotypen på sensorns framsida inte lyser, eller om den lyser men konsolen säger att sensorn inte är ansluten.

Obs!

Lösningar

Kinect-sensorn är urkopplad

Om Xbox One-konsolen inte känner av Kinect-sensorn visas ingen video i Kinect-inställningar och menyn Inställningar i guiden saknar alternativet att använda Kinect-mikrofonen vid chatt.

Skärmen Inställningar i Xbox Guide med alternativet

Om detta händer provar du de här lösningarna:

• Kontrollera att kontakten i Kinect-kabeländen är ordentligt inkopplad i Kinect-porten på konsolens baksida.
  • Om kontakten är ordentligt ansluten drar du ur den, väntar i tio sekunder och kopplar sedan in den igen.
  • Starta om konsolen ifall problemet kvarstår.

Kinect-sensorn är avstängd på inställningsmenyn

Så här kontrollerar du att Kinect-sensorn är på:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Kinect och enheter.
  5. Välj Kinect.
  6. Kontrollera att Kinect på är valt.

Återställ Kinect-sensorns anslutning

Följ de här stegen för att återställa Kinect-sensorns anslutning:

1. Slå av Xbox One-konsolen genom att trycka på Xbox-knappen på konsolens framsida under tio sekunder tills den stängs av helt.
  2. Koppla från konsolens strömkabel.
  3. Koppla bort Kinect-sensorn från konsolen.
  4. Sätt in konsolens nätsladd igen.
  5. Tryck på Xbox-knappen på konsolen för att starta den.
  6. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  7. Välj Inställningar.
  8. Välj Alla inställningar.
  9. Välj Kinect och enheter.
  10. Välj Kinect.
  11. Koppla tillbaka Kinect-sensorn på konsolens baksida och vänta i fem sekunder på att konsolen ska identifiera den.

Obs! Om sensorn behöver uppdateras visar skärmen att en uppdatering pågår.

Uppdatera Kinect-sensorn

Om du inte har anslutit till Xbox Live nyligen kanske Xbox One-konsolen behöver uppdateras. Du uppdaterar konsolen genom att ansluta till Xbox Live med en kabelanslutning eller trådlös anslutning.

När konsolen är ansluten till Xbox Live installeras alla tillgängliga uppdateringar automatiskt. När uppdateringarna har installerats testar du Kinect-sensorn och försöker med de här stegen igen vid behov.

Om Kinect-sensorn inte är inkopplad när konsolen uppdateras följer du de här stegen för att uppdatera sensorn:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Kinect och enheter.
  5. Välj Kinect.
  6. Kontrollera att Kinect på är valt.
  7. Obs! Om sensorn behöver uppdateras visar den här skärmen att den uppdateras, vilket bör ta ungefär två minuter. Om sensorn inte indikerar att en uppdatering pågår är din sensor uppdaterad.

Begär en reparation om ingen av dessa åtgärder löser problemet

Om du fortfarande inte får igång Kinect-sensorn måste den repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad för information om hur du skapar en servicebegäran.