Tips om hur du konfigurerar Kinect med Xbox One

På den här sidan beskrivs några viktiga saker du bör känna till innan du konfigurerar Kinect-sensorn.

Video om kalibrering av Kinect-mikrofonen

Titta på videon om kalibrering av Kinect-mikrofonen. Obs! Videon finns bara på engelska.

Lösningar

Måste jag använda Kinect med Xbox One?

Vi rekommenderar att du använder Kinect-sensorn med konsolen för att få ut mesta möjliga från Xbox One. Det är dock inte obligatoriskt.

Obs! När Kinect-sensorn är ansluten till Xbox One-konsolen kan du stänga av eller slå på den:

1. Starta guiden genom att rulla till vänster på startsidan.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Välj Kinect och enheter.
    5. Välj Kinect.
    6. Välj Kinect på eller Kinect av.

Mer information finns i artikeln Så här slår du på eller slår av Kinect-sensorn för Xbox One.

Ge Kinect-sensorn ”andningsrum”

Precis som konsolen behöver Kinect-sensorn utrymme för att ventilationshålen och fläktarna ska kunna upprätthålla en optimal drifttemperatur. Håll området runt sensorn fritt från prylar och täck inte för ventilationshålen.

Rör inte sensorns framsida när du placerar ut den

Kinect-sensorns framsida har två kameror (en VGA-kamera och en infraröd kamera) samt IR-sensorer. På samma sätt som inbyggda kameror i några av dina andra enheter fungerar de bäst när objektivet är fritt från smuts och därför bör du undvika att vidröra sensorns framsida.

Du placerar sensorn rätt genom att läsa Justera vinkeln på din Kinect-sensor.

Använda röstkommandon med Kinect

Kinect-mikrofonen är konstruerad för att höra allt inom ditt spelområde. Dock kan ljus från apparater, högtalare och fläktar eller många människor som pratar störa Kinect-mikrofonen. Vid sådana förhållanden kanske Kinect inte kan identifiera röstkommandon. Mer information finns i Kalibrera mikrofonen på Kinect-sensorn.

Hälsa och säkerhet för Kinect

Följ Riktlinjer för hälsa och säkerhet för Kinect för Xbox One för att på ett säkert sätt få ut mesta möjliga från Kinect-sensorn. Läs mer om bländning, elsäkerhet med mera.