Kalibrera mikrofonen på Kinect-sensorn

Översikt

Mikrofonen på Kinect-sensorn behöver kalibreras så att den kan höra dig över omgivningens bakgrundsbrus i spelområdet. Sensorn utför det mesta av arbetet vilket gör det här till en enkel process.

Så här kalibrerar du mikrofonen

1. Vrid upp volymen på tv:ns högtalare så att den är över den nivå du normalt använder för att titta på filmer och program. Se samtidigt till att det är tyst i rummet.
  2. Starta kalibreringsprocessen. Så här gör du:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Välj Kinect och enheter.
    5. Välj Kinect.
    6. Välj Kinect hör inte vad jag säger under Felsökning.
    7. Välj Starta ljudkontroll.

Kalibreringen utför två tester:

• Kontrollera bakgrundsbrus: Kinect lyssnar av nivån på bruset i omgivningen i spelområdet. Om nivån är för hög visar sensorn ett meddelande som ber dig leta efter brus i rummet och starta om kalibreringen när du har tystat eventuellt bakgrundsbrus.
    • Kontrollera högtalarvolymen: Xbox One spelar en rad toner för att Kinect ska kunna kalibrera uppspelningsnivån för ljudet. Om ljudtonerna är för låga visas ett meddelande att du ska vrida upp volymen på högtalarna. Om ljudnivåerna är tillräckligt höga visas ett meddelande att ljudkontrollen är klar.
  3. Om testerna lyckades självkalibreras Kinect-sensorns mikrofon. Detta görs automatiskt, så du behöver inte göra någonting under detta steg. Det bör endast ta några sekunder innan självkalibreringen är klar.

När kalibreringen slutförts är Kinect-sensorn klar att höra dig.

Obs! Efter tre misslyckade ljudkalibreringsförsök kan du antingen trycka på B-knappen för att försöka kalibrera igen eller komma tillbaka och prova igen senare. När du är klar att försöka igen upprepar du proceduren ovan med start på steg 2.