Så här konfigurerar och använder du Kinect-inloggning

Kinect kan känna igen dig så att du loggas in på Xbox One-konsolen. När du laddar ned din profil från konsolen eller när konsolen konfigureras första gången kan du välja att logga in med Kinect.

Konfigurera automatisk inloggning med Kinect under den första konfigureringen

När du skapat eller laddat ned din profil ombeds du välja Logga in mig med Kinect eller Logga in manuellt. Om du vill att Kinect ska logga in dig automatiskt väljer du Sign me in with Kinect.

En Kinect-skärm med alternativen

Därefter analyserar Kinect-sensorn din kropp, t.ex. din ansiktsform och kroppsform, så att den kan särskilja dig från andra personer i ditt spelområde och logga in dig. Om några andra finns i sensorns synfält vid det här steget måste du identifiera dig själv genom att sträcka upp handen när du ombeds göra det.

En Kinect-skärm visar en bild på spelaren med en gamertag och spelaren ombeds bekräfta att Kinect ser rätt spelare.

Konfigurera automatisk inloggning med Kinect vid ett senare tillfälle

Om du väljer Logga in manuellt kan du alltid konfigurera automatisk inloggning senare. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar > Alla inställningar > Konto.
  3. Välj Inloggning, säkerhet och nyckel.
  4. I första kolumnen väljer du Ändra mina inloggnings- och säkerhetsinställningar.
  5. Välj Gör det fort, som trolleri.
  6. Välj Logga in mig med Kinect.
  7. Din Kinect-sensor kommer att försöka upptäcka dig. Om ditt namn visas bredvid din bild på skärmen väljer du Det är jag. Om ditt namn inte visas räcker du upp handen.

Lär Kinect-sensorn att känna igen dig bättre

Om din Kinect-sensor inte känner igen dig följer du de här anvisningarna så att Kinect kan träna på att identifiera dig:

1. Logga in på konsolen.
  2. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  3. Välj Logga in, som är det översta alternativet i guiden.
  4. Välj Lägg till och hantera.
  5. Markera din spelarbild och välj Jag kändes inte igen.
  6. Se till att ditt namn visas bredvid din bild på skärmen och välj sedan Det är jag.

Obs!

• Kinect-inloggningsdata sparas på konsolen. Om du vill använda den här funktionen på andra konsoler måste du konfigurera varje konsol.
  • Om flera personer befinner sig i sensorns synfält under inloggningen kommer kända användare att få sina namn markerade bredvid sig. ”Gäst” kommer att visas bredvid okända användare.
  • Om ditt utseende förändras mycket måste du få Kinect-inloggningen att känna igen dig bättre. Om du till exempel skaffat skägg, gått ned i vikt eller har nya glasögon. (Om du regelbundet använder glasögon men byter till kontaktlinser kan Kinect få problem att känna igen dig.)
  • Om Kinect av misstag väljer fel person under inloggningen följer du anvisningarna ovan för att få Kinect att känna igen dig eller andra personer bättre.