Konfigurera och använda Xbox One stereo headset-adapter

Med Xbox One stereoheadsetadapter kopplar du in ett kompatibelt chatt- eller stereoheadset i Xbox One-handkontrollen så att du kan styra din ljudupplevelse utan att ta händerna från handkontrollen.

Xbox One stereoheadsetadapterpaketet innehåller:

• Xbox One stereoheadsetadapter
  • 2,5 mm till 3,5 mm adapter
  • USB-kabel för att uppdatera handkontrollen
  • Snabbstartsguide och handbok

Anmärkningar

• Från juni 2015 har Xbox One trådlös handkontroll en 3,5 mm-port där du direkt kan ansluta en standard 3,5 mm-ljudkabel. När du ansluter ett headset direkt kan du justera ljudkontrollen genom att gå till Inställningar och välja Devices and Accessories. Välj den handkontroll du använder och justera ljudet därifrån. När du använder en stereoheadsetadapter är de här alternativen avaktiverade eftersom du kan kontrollera ljuder direkt från adaptern.
  • Inte alla headsets är kompatibla med Xbox One stereoheadsetadaptern. Mer information hittar du i Ansluta ett kompatibelt headset till Xbox One.

På den här sidan

Konfigurera stereoheadsetadaptern och ett headset

Följ de här stegen om du vill installera Xbox One stereoheadsetadaptern med ett headset:

1. Följ anvisningarna i Uppdatera din Xbox One-handkontroll för att se till att handkontrollen är klar för användning med stereoheadsetadaptern.
  2. Sätt in stereoheadsetadaptern i nederkanten på Xbox One-handkontrollen.
  3. Sätt in headsetets ljudkontakt i headsetadapterns nederkant. Adaptern stöder följande 3,5 mm-headsetstyper:
    • Ett enda 3,5 mm-ljudkabelheadset
    • Ett dubbelt 3,5 mm-ljudkabelheadset med 3,5 mm CTIA-ljudkablar
    • Ett headset med chattljud med en 3,5 mm ljudkabel och spelljud med en separat kabel via RCA-kontakter eller optiska kontakter. (Endast chattljud kommer att aktiveras via stereoheadsetadaptern. För RCA-kontakter/optiska kontakter [spelljud] följer du tillverkarens anvisningar för att ansluta till konsolen.)
    • Ett Xbox 360 kabelanslutet headset med en 2,5 mm ljudkabel. Anslut stereoheadsetadaptern med en 2,5 mm till 3,5 mm adapter som medföljer Xbox One stereoheadsetadaptern.

Anmärkningar

• Xbox 360 trådlöst headset är inte kompatibelt med Xbox One.
  • Tidiga utgåvor av Xbox 360-headsetet med följande adapter fungerar inte på grund av kontaktens utformning.

Använd stereoheadsetadapter

Knappar för Xbox One stereoheadsetadapter
Knappar för Xbox One stereoheadsetadapter
  1. Spelbalans
  2. Chattbalans
  3. Volym upp
  4. Volym upp
  5. Ljud av

Spel-/chattbalans: Med dessa två knappar justeras mixen av spelljud och chattljud. Mixen är som standard 50/50, men kan justeras till vad som helst mellan 100/0 till 0/100. Om du till exempel vill ha mer spelvolym än chattvolym trycker du på knappen med handkontrollsikonen tills du får den nivå du vill ha. En ton hörs vid 100 procent.

Obs! Det kan också komma spelljud från din TV. Om du inte vill höra ljudet från din TV skruvar du helt enkelt ned volymen på din TV. (Ljudet från TV:n stängs inte av eller justeras automatiskt när du kopplar in ett headset till handkontrollen.)

Ljud av: Med den här knappen stängs chattljudet av så att inga andra användare kan höra dig. Spel-/musik-/appljud stängs inte av. Den här knappen har en orange LED-lampa som visar att ljudet är avstängt. LED-lampan lyser endast om du kopplar in ett headset i adaptern.

Volym: Knapparna för volym upp och ned styr allt ljud som kommer till ditt headset, inklusive spel- och chattljud. Om du inte vill höja både spel- och chattljudet till samma nivå justerar du spel-/chattljudsbalansen (se "Spel-/chattbalans" ovan).