Konfigurera och felsöka Xbox One stereoheadset

Med Xbox One stereoheadset får du premiumljud och -chatt för att styra ljudet utan att ta händerna från handkontrollen.

Xbox One stereoheadsetpaketet innehåller:

• Xbox One stereoheadset
  • Xbox One stereoheadsetadapter
  • USB-kabel för att uppdatera handkontrollen
  • Snabbstartsguide och handbok
Ritad bild på Xbox One stereo headset

Obs! Handkontroller som är anslutna till en dator via Bluetooth stöder inga Xbox-headset. Om du anslutit till datorn via Bluetooth ansluter du headsetet direkt till datorn. Se nedan för scenarier som stöds.

Antal Xbox-handkontroller som kan anslutas samtidigt

Plattform

Via Xbox trådlöst och USB

Via Bluetooth

Xbox One-konsol

Bara Xbox trådlös handkontroll – 8

Xbox trådlös handkontroll och Xbox chattheadset – 4

Xbox trådlös handkontroll och Xbox stereoheadset – 2

Stöds inte

Windows 10

Bara Xbox trådlös handkontroll – 8

Xbox trådlös handkontroll och Xbox chattheadset – 4

Xbox trådlös handkontroll och Xbox stereoheadset – 2

Obs! Trådlös anslutning kräver Xbox trådlös adapter för Windows.

Bara Xbox trådlös handkontroll – 1

Obs! Kräver Windows 10 Anniversary Edition och Xbox trådlös handkontroll med Bluetooth.

Windows 8.1

Bara Xbox trådlös handkontroll – 4

(ljud via handkontrollen stöds inte)

Obs! Trådlös anslutning kräver Xbox trådlös adapter för Windows.

Stöds inte

Windows 7

Bara Xbox trådlös handkontroll – 4

(ljud via handkontrollen stöds inte)

Obs! Trådlös anslutning kräver Xbox trådlös adapter för Windows.

Stöds inte

På den här sidan

Konfigurera Xbox One stereoheadset

Följ de här stegen om du vill använda Xbox One stereoheadset med konsolen.

Obs! Om du vill använda Xbox One stereoheadset på en annan enhet, t.ex. Windows phone, kopplar du bara in headsetets 3,5 mm kabel i en enhet som har ett 3,5 mm ljuduttag.

1. Följ anvisningarna i Uppdatera din Xbox One-handkontroll för att använda stereoheadsetadaptern och se till att handkontrollen är klar för användning med stereoheadsetadaptern.
  2. Du installerar Xbox One stereoheadset genom att först sätta i stereoheadsetadaptern i den rektangulära expansionsporten nedtill på handkontrollen. Sätt sedan i 3,5 mm ljudkontakten som medföljer stereoheadsetet nedtill på headsetadaptern.
En ritad bild visar anslutningarna mellan en Xbox One stereo headset-adapter och handkontrollen.
  1. Justera inpassningen av stereoheadsetet. Du kan justera storleken genom att flytta headsetets sidor åt vänster eller höger. Varje sida kan justeras ca 3,8 cm vilket bör passa de flesta huvudstorlekar. Om du försöker justera headsetet mer än så kan det gå sönder.
En ritad bild visar de två inpassningsdelarna på Xbox-stereoheadsetet, nära överdelen av de båda sidobyglarna.
  1. Justera chattmikrofonens position. Dra mikrofonarmen försiktigt upp eller ned på hörlurens vänstra sida tills mikrofonen är framför din mun. Du kan också justera mikrofonen inåt och utåt för optimalt avstånd från munnen.
En ritad bild visar hur mikrofonarmens avstånd till munnen justeras.
En ritad bild visar hur mikrofonarmen justeras uppåt och nedåt.

Använda Xbox One stereoheadset

Det här avsnittet beskriver hur du använder knapparna på Xbox One stereoadaptern för att styra stereoheadsetet.
Knappar för Xbox One stereoheadsetadapter
En ritad bild visar reglagen för Spel/chattbalans, Ljud av och Volym nedtill på en Xbox One stereo headset-adapter.

Spel/chattbalans: Med de två knapparna på stereoheadsetadapterns vänstra sida justeras mixen av spelljud och chattljud. Mixen är som standard 50/50 men kan justeras till vad som helst mellan 100/0 till 0/100. Om du till exempel vill ha mer spelvolym än chattvolym trycker du på den övre knappen med handkontrollsikonen tills du får den nivå du vill ha. En ton hörs vid 100 procent. Om du vill öka chattvolymen trycker du på den nedre knappen med personikonen på stereoheadsetadapterns vänstra sida.

Anmärkningar

• Det kan också komma spelljud från din TV. Om du inte vill höra TV:n skruvar du helt enkelt ned volymen på din TV. (Ljudet från TV:n stängs inte av eller justeras automatiskt när du kopplar in ett headset till adaptern på handkontrollen).
  • När du kopplar in ett kompatibelt headset till en Xbox One trådlös handkontroll stängs inte chattljudet via Kinect av automatiskt.

Ljud av: Med den här knappen (i mitten) stängs chattljudet av så att inga andra användare kan höra dig. Spel-/musik-/app-ljud stängs inte av. Den här knappen har en orange LED-lampa som visar när ditt ljud är avstängt. LED-lampan lyser endast om ett headset är isatt i adaptern.

Volym: Knapparna för volym upp och ned (till höger) styr allt ljud som kommer till ditt headset, inklusive spel- och chattljud. Om du inte vill höja både spel- och chattljudet till samma nivå justerar du spel-/chattljudsbalansen.

Problem med och frågor om Xbox One stereoheadsetadaptern

Om du har frågor eller problem med att använda Xbox One stereoheadsetet läser du följande ämnen.

Stereoheadsetet fungerar inte

Om Xbox One stereoheadsetet inte fungerar som det ska kontrollerar du följande:

• Har du uppdaterat handkontrollens programvara för att stödja Xbox One stereoheadsetadapter?
  • Se till att handkontrollen har nya batterier. När batterierna blir svaga stängs vissa handkontrollsfunktioner som ljud och vibrationer av för att spara på den återstående strömmen.
  • Se till att headsetadaptern är ordentligt isatt i handkontrollen samt att stereoheadsetets 3,5 mm kabel är ordentligt isatt i headsetadaptern. Du ser om den är ordentligt isatt om du trycker på ljudavstängningsknappen och LED-lampan tänds.
  • Testa ditt Xbox One stereoheadset med en annan enhet, t.ex. en bärbar dator, för att se om det fungerar. Om det inte gör det måste headsetet bytas ut. Du beställer ett nytt från Xbox Online Service Center .
  • Testa stereoheadsetet och stereoheadsetadaptern på en annan handkontroll om du kan. Om headsetet fungerar på den andra handkontrollen testar du att uppdatera den första handkontrollen igen. Om detta inte fungerar måste handkontrollen bytas ut. Du beställer en ny från Xbox Online Service Center .

Det är för mycket spel- eller chattljud

Om du har både spel- och chattljud inkopplat i adaptern använder du knappen spelbalans eller chattbalans för att få mer av den önskade ljudtypen.

Kan jag få chattljud via såväl Kinect som mitt headset?

Nej. När ett headset identifieras antar konsolen att ljudet ska vara privat och Kinect-chattljudet stängs automatiskt av.

Det kommer också ljud från min TV

Stereoheadsetadaptern vet inte om du bara använder ditt headset till chatt eller till allt ljud och därför stängs inte TV-ljudet av automatiskt när du använder adaptern. Du måste manuellt justera ljudvolymen på TV:n.

Stereoheadsetet är trasigt

Om ditt Xbox One stereoheadset är trasigt bör det bytas ut. Du beställer ett nytt från Xbox Online Service Center.

Reparations- eller garantifrågor? Se Xbox One-reparation: Vanliga frågor och svar.