Felsöka knappar på Xbox One-handkontroller

Den trådlösa Xbox One-handkontrollen är designad för att hålla länge. Om olyckan skulle vara framme och en av knapparna på handkontrollen inte reagerar som den ska eller inte alls, kan du kontrollera om problemet du har uppstår i alla spel eller bara i ett visst. Om du bara har problemet i ett visst spel kan det vara något fel på det. Besök spelets hjälpsida om du vill felsöka (det kan vara en tredje parts webbplats). Men om problemet uppstår var du än använder handkontrollen behöver den bytas ut.

Obs! Om handkontrollens knappar reagerar på fel sätt har din handkontroll troligen konfigurerats om av en annan användare. Om du till exempel trycker på en viss knapp svarar en annan knapp. Läs Anpassa en vanlig Xbox One trådlös handkontroll med Xbox-appen Tillbehör för att se hur du mappar om knappar.

Felsöka borttagbara delar i den trådlösa Xbox Elite-handkontrollen

Om du använder en trådlös Xbox Elite-handkontroll och problemet rör en borttagbar del ska du göra som följer för att ta reda på om handkontrollen behöver bytas ut:

1. Se till att du bara använder den ursprungliga borttagbara delen eller en del från en auktoriserad tredje part. Icke licensierade och hemgjorda delar är inte designade för att fungera enligt specifikationerna.
  2. Se till att delen får kontakt och att inget skräp har hamnat i vägen.
  3. Pröva andra borttagbara delar och se om handkontrollen reagerar.
  4. Återställ handkontrollens standardinställningar i appen Tillbehör för Xbox och försök använda den igen. Om problemet försvinner efter en återställning kan du ha anpassat en knapp på ett sätt som påverkar ett visst spel.

Om du har testat dessa åtgärder och Elite-handkontrollen fortfarande inte fungerar måste den bytas ut: Om andra delar av handkontrollen fungerar men en viss borttagbar del inte gör det kan du kontakta Xbox-supporten och be att få byta ut den.

Begära ett utbyte

Besök Xbox onlineservicecenter och begär att få byta ut den trådlösa Xbox Elite-handkontrollen.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsöka knappar på Xbox One-handkontroller" som du läste om eller ett annat problem?