Felsöka Kinect-fel för Xbox One

Översikt

Kinect-sensorn för Xbox One är utformad att självkorrigera närhelst det är möjligt. Om sensorn till exempel har problem med att uppdatera sin programvara kommer den försöka lösa problemet innan ett felmeddelande visas. I de fall den inte kan korrigera sig själv visas ett av två felmeddelanden för Kinect-sensorn.

Fel: Konfigurationen av Kinect kan inte fortsätta

Du får följande fel när du försöker ställa in Kinect-sensorn:

Ett problem har uppstått

Konfigurationen av Kinect kan inte fortsätta. Om du vill ha hjälp går du till xbox.com/xboxone/KinectSupport.

Kinect-sensorn har råkat ut för ett programfel. Testa följande åtgärder för att komma till rätta med detta.

Obs! Om detta fel visas under den inledande konfigureringen av konsolen hoppar du över konfigureringen av Kinect och utför följande steg när du har konfigurerat konsolen.

1. Se till att Kinect-sensorn är ordentligt ansluten till konsolens Kinect-port.
  2. Återställ konsolen genom att hålla ned konsolens Xbox-knapp under tio sekunder och starta sedan om konsolen. Se Starta om din Xbox One-konsol.
  3. Gå till sidan Kinect-inställningar:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Välj Kinect och enheter.
    5. Välj Kinect.
  4. Se till att Kinect på är valt på sidan för Kinect-inställningar. Stanna kvar på den här sidan i fem minuter för att vara säker på att konsolen slutför eventuella tillgängliga uppdateringar.
  5. Om en bild visas på Kinect-inställningsskärmen fungerar sensorn nu. Om ingen bild visas på skärmen måste din Kinect repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Fel: Det är problem med din Kinect-sensor

Följande fel visas när du använder Xbox One:

Ett problem har uppstått

Det är problem med din Kinect-sensor. Beställ en reparation på xbox.com/xboxone/repair.

Den här typen av fel indikerar tyvärr att problemet med Kinect-sensorn inte kan lösas och att sensorn måste repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Fel: Kinect-sensorn aktiveras och stängs av upprepade gånger

Försök med detta:

1. Stäng av Xbox One-konsolen genom att trycka på Xbox-knappen på konsolens framsida i cirka tio sekunder tills den stängs av helt.
  2. Koppla bort Kinect-sensorn från konsolen.
  3. Slå på konsolen genom att trycka på Xbox-knappen.
  4. Koppla tillbaka Kinect-sensorn på konsolens baksida och vänta i omkring två minuter på att den ska identifieras.
  5. Gå till sidan Kinect-inställningar:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Välj Kinect och enheter.
    5. Välj Kinect.
  6. Välj Jag har flyttat på Kinect-sensorn eller har problem med Kinect.
  7. Följ anvisningarna för att justera Kinect-sensorn inklusive dess ljudkalibrering.

Om de här åtgärderna inte löste problemet måste Kinect-sensorn repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.