Felsöka problem med Kinect-sensorn för Xbox One

I den här artikeln beskrivs hur du felsöker problem med Kinect-sensorn. Det kan exempelvis uppstå situationer när Kinect-sensorn inte kan se dig eller inte läsa av dina kroppsrörelser korrekt. Oavsett om du försöker spela ett Kinectspel, navigera på startsidan genom rörelser eller logga in med hjälp av Kinect kontrollerar du att Kinect-kameran kan se dig för att optimera upplevelsen.

Det här behöver du känna till

Här följer några saker du bör tänka på innan du justerar din Kinect eller ditt spelområde:

• Beroende på vad du gör kan Kinect behöva se hela din kropp. Om spelet du försöker spela t.ex. består i att sparka en boll måste Kinect kunna se dina fötter.
  • HD-kameror behöver vanligtvis en viss mängd ljus för att ge korrekt exponering. Se till att spelområdet är väl upplyst men undvik direkt solljus på användarna och kameran.
  • Se till att Kinect är inkopplad och påslagen. Xbox-logotypen på Kinect tänds när sensorn är påslagen. Testa Kinect-sensorn för Xbox One startar inte om sensorn inte startar.
  • Placera Kinect så nära kanten du tycker känns bra på ytan där den står. Se till att inga närliggande föremål hindrar synfältet.
  • Om Kinect-sensorn är inkopplad i konsolen men det står "Kinect är inte ansluten" på startsidan läser du Kinect-sensorn kan inte identifieras av Xbox One-konsolen.

Kontrollera Kinect-inställningarna

Om du har problem med att Kinect inte ser dig ska du kontrollera Kinect-inställningarna:

1. Tryck på menyknappen på handkontrollen och välj sedan Settings.
  2. Välj Kinect.
Skärmen

På den här skärmen ser du vad Kinect ser. Gå till avsnittet Justera Kinect-sensorn nedan om du inte ser dig själv i den här vyn.

1. Om Kinect-sensorn är urkopplad eller avstängd visas den aktuella statusen på Kinect-skärmen.
Skärmen
  1. Koppla in sensorn om det behövs och välj sedan Kinect on.
Skärmen med alternativet att slå på Kinect

Justera Kinect-sensorn

Du justerar Kinect-sensorn genom att följa de här stegen:

1. Tryck på menyknappen på handkontrollen, välj Inställningar och sedan Kinect.
  2. Välj Jag har flyttat på Kinect-sensorn eller har problem med Kinect.
Skämen som visar
  1. Följ de här stegen för att justera Kinect-sensorn. Ljudkalibrering ingår.

Obs!

• Mer information om hur du justerar vinkeln på Kinect-sensorn hittar du i Justera vinkeln på Kinect-sensorn.
  • Om du har problem i ett spel läser du guiden för spelet och justerar sedan Kinect-sensorn medan du är i spelet.

Om problemet ändå kvarstår begär du en reparation av Kinect-sensorn på Xbox onlineservicecenter. Konsolregistrering krävs om du ska få byta ut sensorn.