Felsöka Xbox One stereoheadset-adaptern

Om du har frågor eller problem med att använda stereo headset-adaptern läser du följande ämnen.

På den här sidan

Stereo headset-adaptern fungerar inte

Om stereo headset-adaptern inte fungerar som den ska kontrollerar du följande:

• Har du uppdaterat handkontrollens programvara för att stödja stereoheadset-adaptern?
  • Se till att handkontrollen har nya batterier. När batterierna blir svaga stängs vissa handkontrollsfunktioner som ljud och vibrationer av för att spara på den återstående strömmen.
  • Se till att headsetadaptern är ordentligt isatt i handkontrollen samt att stereoheadsetets 3,5 mm-kabel är ordentligt isatt i headsetadaptern. Du ser om den är ordentligt isatt om du trycker på ljudavstängningsknappen och LED-lampan tänds. Om ljudavstängningslampan tänds och du har uppdaterat handkontrollen men headsetet inte fungerar läser du i handboken eller frågar tillverkaren.
  • Testa stereoheadsetadaptern på en annan handkontroll om du kan. Om adaptern fungerar på den andra handkontrollen testar du att uppdatera den första handkontrollen igen. Om detta inte fungerar måste handkontrollen bytas ut. Du beställer en ny från Xbox onlineservicecenter.

Handkontrollen ansluter inte när jag har kopplat in stereo headset-adaptern

Om din Xbox One-handkontroll inte fungerar eller kopplas från när du sätter in stereo headset-adaptern ska du koppla ur adaptern och sedan uppdatera handkontrollen utan adaptern. När handkontrollen har uppdaterats kan du sätta in stereoheadsetadaptern i handkontrollen igen. Om du ombeds installera ännu en uppdatering för adaptern ska du göra det.

Obs! Den här korrigeringen uppdaterades i systemuppdateringen av Xbox One i juni 2014. Om du har försökt uppdatera handkontrollen tidigare men misslyckades, kan du försöka igen för att lösa problemet.

Om handkontrollen ändå kopplas bort efter att du har uppdaterat den måste du byta ut handkontrollen. Du beställer en ny från Xbox onlineservicecenter.

Det är för mycket spel- eller chattljud

Om du har både spel- och chattljud inkopplat i adaptern använder du knappen Spelbalans eller Chattbalans för att få mer av den önskade ljudtypen.

Knappar för Xbox One stereoheadsetadapter
Knappar för Xbox One stereoheadsetadapter
  1. Spelbalans
  2. Chattbalans
  3. Volym upp
  4. Volym upp
  5. Ljud av

Kan jag få chattljud via såväl Kinect som mitt headset?

Nej, när konsollen identifierat ett headset antar Xbox att du vill att ljudet ska vara privat och Kinect-chattljudet stängs automatiskt av.

Det kommer också ljud från TV:n

Stereo headset-adaptern vet inte om du bara använder ditt headset till chatt eller till allt ljud och därför stänger inte Xbox-konsolen automatiskt av TV-ljudet när du använder adaptern. Du måste manuellt justera ljudvolymen på TV:n.

Stereo headset-adaptern är trasig

Om din Xbox One stereo headset-adapter är trasig kan du beställa en ny från Xbox onlineservicecenter.