Så här slår du på eller av Kinect-sensorn för Xbox One

På den här sidan visas hur du slår på eller av Kinect-sensorn. Du lär dig också vilka funktioner som inte är aktiverade när Kinect-sensorn är avstängd.

Slå på eller stänga av Kinect-sensorn

Följ de här stegen för att slå på eller av Kinect:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Under Kinect och enheter väljer du Kinect.
  5. Välj Kinect på eller Kinect av.

Kontrollera att Kinect-sensorn är på eller av

Xbox-logotypen på framsidan av Kinect lyser när sensorn är påslagen. Om Xbox-logotypen inte lyser är Kinect-sensorn avslagen.

Obs! Det sitter en liten lysdiod bredvid kameralampan. Detta är sekretessdioden. Sekretesslampan lyser när kameran är aktiv. Om Kinect-sensorn är påslagen och kameran används lyser inte sekretesslampan.

Funktioner som inte är aktiverade när Kinect-sensorn är av

Följande funktioner är inte aktiverade när Kinect-sensorn är avslagen:

• Kinect-kameran – Du kan inte använda rörelser eller spela spel med Kinect.
  • Kinect-mikrofonen – Röstkommandon och röstchatt fungerar inte.
  • Kinects IR-kamera/blaster – IR-kommandon skickas inte och tas inte emot. Därför fungerar vissa funktioner inte. Du kommer till exempel inte att kunna byta tv-kanal via Kinect-sensorn.

Felsökningstips

Om du har problem med Kinect-sensorn kopplar du ur sensorn i tio sekunder och kopplar sedan in den igen.