Uppdatera Xbox One-handkontrollen

Översikt

När du uppdaterar handkontrollen med den senaste programvaran får du ut mesta möjliga av Xbox One-stereoheadsetadaptern plus viktiga förbättringar av handkontrollen. Du kan uppdatera handkontrollen trådlöst via USB. Om du behöver hjälp med felsökningen av uppdateringsproblem läser du Felsöka uppdateringsproblem med din Xbox One-handkontroll.

Uppdatera dina handkontroller

Titta på videon Uppdatera dina handkontroller. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

På den här sidan

Uppdatera trådlöst

En Xbox One trådlös handkontroll som köpts i eller efter juni 2015 kan ta emot uppdateringar trådlöst utan anslutning via USB-kabel. Den här handkontrollen har en liten, rund 3,5 mm-port nedtill på handkontrollen. Handkontroller som inte har en sådan port måste uppdateras via USB-kabel.

En pil framhäver 3,5 mm-porten på Xbox One trådlös handkontroll.

Följ de här stegen om du vill uppdatera handkontrollen trådlöst och få stöd för Xbox One-stereoheadsetadapter:

1. Logga in på Xbox Live på din Xbox One-konsol och installera den senaste systemuppdateringen om du ombeds göra detta.
  2. Om du har en stereoheadsetadapter ansluter du den nedtill på handkontrollen så att den också uppdateras.
  3. Om du använder en stereoheadsetadapter ansluter du ett headset (ett headset måste vara inkopplat så att adaptern slås på).
  4. Tryck på menyknappen .
  5. Välj Inställningar.
  6. Välj Enheter och tillbehör.
  7. Välj den handkontroll du vill uppdatera.
  8. Välj Uppdatera och sedan Fortsätt.
  9. När uppdateringen är klar kan du uppdatera ytterligare handkontroller. Om de bara kan uppdateras via USB läser du Uppdatera via USB. I annat fall väljer du knappen Uppdatera en till på skärmen efter att den första uppdateringen är klar och följer anvisningarna.
Skärmen

Anmärkningar

• Den automatiska identifieringen av den här uppdateringen kanske inte fungerar direkt om du satte i din stereoheadsetadapter i handkontrollen medan en systemuppdatering laddades ned eller när konsolen stängdes av. Det löser du genom att gå till Startsidan och koppla ur adaptern. Anslut sedan adaptern till handkontrollen igen.
  • Du behöver bara uppdatera din handkontroll en gång för att använda stereoheadsetadaptern. Om du planerar att använda stereoheadsetadaptern med andra Xbox One-handkontroller måste du dock följa den här proceduren för varje handkontroll. Titta också regelbundet efter nya uppdateringar eftersom det ofta kommer nya funktioner och förbättringar för Xbox-handkontroller.
  • Om du försöker uppdatera en handkontroll som redan uppdaterats kommer systemet att kontrollera handkontrollen och fortsätta till slutförandeskärmen inom några sekunder för att visa att den redan uppdaterats.

Uppdatera via USB

Följ de här stegen om du vill uppdatera handkontrollen via USB och få stöd för Xbox One-stereoheadsetadapter:

1. Logga in på Xbox Live på din Xbox One-konsol och installera den senaste systemuppdateringen om du ombeds göra detta.
  2. Om du har en stereoheadsetadapter ansluter du den nedtill på handkontrollen så att den också uppdateras.
  3. Om du använder en stereoheadsetadapter ansluter du ett headset (ett headset måste vara inkopplat så att adaptern slås på).
  4. Sätt in den stora änden av den medföljande USB-kabeln i porten på vänstra sidan av konsolen, runt hörnet från skivfacket.
  5. Koppla in den lilla änden av USB-kabeln i överkanten på handkontrollen.
Skärmen
  1. Anvisningar för hur du installerar uppdateringen bör visas automatiskt. Följ anvisningarna och dra inte ur USB-kabeln medan uppdateringen pågår. (Detta kan ta upp till tre minuter).
  2. Du kan starta processen manuellt om inga anvisningar om att installera uppdateringar visas automatiskt. Gör det genom att trycka på menyknappen , välja Inställningar, välja Enheter och tillbehör, välja den handkontroll du uppdaterar, välja Uppdatera och sedan välja Fortsätt.

3. När uppdateringen slutförts drar du ur USB-kabeln. Om du har ytterligare handkontroller att uppdatera ansluter du dem nu, en i taget, väljer knappen Uppdatera en till på skärmen och följer stegen.
Skärmen
  1. Slå på den trådlösa handkontrollen genom att trycka på Xbox-knappen . Din handkontroll är nu uppdaterad och du kan använda din Xbox One stereoheadsetadapter.

Anmärkningar

• Den automatiska identifieringen av den här uppdateringen kanske inte fungerar direkt om du satte i din stereoheadsetadapter i handkontrollen medan en systemuppdatering laddades ned eller när konsolen stängdes av. Det löser du genom att gå till Startsidan och koppla ur adaptern. Anslut sedan adaptern till handkontrollen igen.
  • Du behöver bara uppdatera din handkontroll en gång för att använda stereoheadsetadaptern. Om du planerar att använda stereoheadsetadaptern med andra Xbox One-handkontroller måste du dock följa den här proceduren för varje handkontroll. Titta också regelbundet efter nya uppdateringar eftersom det ofta kommer nya funktioner och förbättringar för Xbox-handkontroller.
  • Om du försöker uppdatera en handkontroll som redan uppdaterats kommer systemet att kontrollera handkontrollen och fortsätta till slutförandeskärmen inom några sekunder för att visa att den redan uppdaterats.
  • Om du har mer än en handkontroll ansluten via USB-kabel kommer uppdateringen att be dig koppla bort de andra handkontrollerna och bara uppdatera en handkontroll åt gången.

Uppdatera via en dator

Uppdatera handkontrollen på en Windows 10-dator med hjälp av Xbox-tillbehörsappen:

1. Skaffa appen från Windows 10 Store genom att söka efter Tillbehör för Xbox.
  2. Starta Xbox-tillbehörsappen.
  3. Anslut din Xbox One trådlös handkontroll med en USB-kabel eller den trådlösa Xbox-adaptern för Windows.

Obs! Du kommer att ombes uppdatera till Windows 10 Anniversary Edition om du inte redan har gjort det.

4. När handkontrollen är ansluten visas meddelandet Uppdatering krävs om en uppdatering är obligatorisk. Installera uppdateringen.

Obs! Du kan också gå till Enhetsinformation för att titta efter en uppdatering.

Anmärkningar

• Xbox-tillbehörsappen är bara tillgänglig för Windows 10.
  • Handkontroller som inte har en inbyggd 3,5 mm ljudport måste uppdateras via en USB-anslutning och ha Windows 10 TH2-uppdateringen (eller senare).
  • Uppdatering av handkontrollen via Bluetooth stöds inte.
  • Bluetooth kräver en dator med Windows 10 Anniversary Update. Se Windows Update: Vanliga frågor om du vill veta hur du skaffar den senaste Windows-uppdateringen.