Hur kompatibla handkontroller och headsets är med Xbox One

Den här artikeln handlar översiktligt om vissa kompatibilitetsegenskaper hos Xbox One trådlös handkontroll och Xbox One trådlös handkontroll i originalutförande.

Alternativ för handkontrollens 3,5 mm-port

Från juni 2015 kommer nya Xbox One trådlösa handkontroller att ha en 3,5 mm-port så att användarna kan ansluta en kompatibel 3,5 mm ljudkontakt direkt till handkontrollen. Mer information hittar du i Ansluta ett kompatibelt headset till Xbox One.

En bild visar när en headsetkabel ansluts till 3,5 mm-porten på framkanten av en Xbox One-handkontroll

Handkontrollens expansionsportsalternativ

Både Xbox One trådlös handkontroll och Xbox One trådlös handkontroll i originalutförande stöder sekundära enheter via expansionsporten, t.ex. headset.

En bild på en Xbox One stereo headset-adapter som ansluts till en Xbox One-handkontroll och ett headset som ansluts till headsetadaptern

För närvarande saknar trådbundna handkontroller från andra leverantörer denna port. Därför har kringutrustning som är konstruerad för Xbox One trådlös handkontroll och Xbox One trådlös handkontroll i originalutförande som är beroende av expansionsporten begränsad eller ingen funktion. Om ditt headset kräver att ljudet är inkopplat i antingen en Xbox One-handkontroll eller en Xbox One-handkontroll i originalutförande via Xbox One-stereoheadsetadaptern kanske det inte fungerar med en annan leverantörs handkontroll.

Obs! Ljud via Bluetooth stöds inte när Xbox One trådlös handkontroll används. Äldre versioner av Xbox One-handkontrollen saknar Bluetooth.

Om du vill kunna chatta med en extern leverantörs kabelanslutna handkontroll kan du prova att använda Kinect-sensorns chattfunktion.

Andra produkter som är licensierade för Xbox har ljudalternativ där expansionsporten inte används, t.ex.

Gå till produkttillverkarens sida för att se om de erbjuder produkter som inte kräver expansionsport på handkontrollen.