Xbox One Digital TV Tuner

Xbox One Digital TV Tuner är tillgänglig för användare i Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Australien och Storbritannien. På den här sidan beskrivs konfiguration och felsökning av Xbox One Digital TV Tuner.

På den här sidan

Beskrivning av Xbox One Digital TV Tuner

Xbox One Digital TV Tuner är ett USB-tillbehör du kan använda för att titta på marksänd digital-TV med Xbox One. Den nya digitala TV-mottagaren har stöd för TV-standarderna DVB-T, DVB-T2 och DVB-C.

Du kan använda Xbox One Digital TV Tuner för att uppleva direktsänd TV utan digitalbox. Du kan till exempel pausa direktsänd TV och använda fästfunktionen i Xbox för att titta på TV medan du spelar ett spel eller använder en app.

Användningsområden för Xbox One Digital TV Tuner

Med Xbox One Digital TV Tuner kan du se dina favoritprogram och kanaler genom att använda din egen röst via OneGuide och Kinect. Du kan också använda Xbox One Digital TV Tuner för att:

• Titta på DVB-T-, DVB-T2-och DVB-C-TV-kanaler utan att ändra TV-ingångar. Du kan ta emot spelinbjudningar och aviseringar medan du tittar på TV och till och med titta på TV medan du väntar på att en match med flera spelare ska starta.
  • Titta på TV när två eller flera appar har satts fast eller medan du använder Skype eller andra appar.
  • Visa TV-tablåer i OneGuide.
  • Skapa dina egna personliga favoriter i OneGuide så att du enkelt kan välja vad du till titta på.
  • Du kan säga namnet på din favorit-TV-kanal och börja titta direkt.
  • Du kan använda OneGuide på Xbox SmartGlass med möjlighet att ställa in kanaler på din TV.
  • Du kan ta reda på vilka TV-program i OneGuide som är tillgängliga på begäran från videoappar.
  • Du kan nå TV-innehåll både från den digitala TV-mottagaren och HDMI-In-ingången. Allt detta är integrerat i OneGuide och tillgängligt på samma ställe.
  • Du kan använda TV-kontroller som stopp, paus, framåt och bakåt samt röststyrning via Kinect.

Konfigurera Xbox One Digital TV Tuner

Konfigurationen av din digitala mottagare görs i två steg:

Steg 1: Anslut mottagaren till din TV-signalkälla och Xbox One-konsolen med en av de konfigurationer som visas nedan:

Steg 2: Konfigurera OneGuide och TV-inställningarna: När du ansluter mottagaren ska konsolen automatiskt känna igen den och be dig konfigurera den. När du ombeds göra det trycker du på guideknappen för att omedelbart komma till konfigurationsproceduren. Om du väljer att inte göra konfigurationen när du ombeds göra det kan du följa de här stegen senare för att komma till TV-delen av Xbox One-inställningarna:

1. Gå till startsidan.
  2. Tryck på menyknappen  på handkontrollen.
  1. Välj Inställningar.
  2. Välj TV och OneGuide.
  3. Följ anvisningarna för OneGuide för att slutföra TV-konfigurationen. Mer information finns i Konfigurera direktsänd tv med Xbox One.

Felsöka Xbox One Digital TV Tuner

TV-signalen kommer inte via min Xbox

Xbox One Digital TV Tuner är en något passiv enhet. De flesta TV-signalproblem beror antingen på att signalen till mottagaren är dålig eller att TV-inställningarna på din Xbox One behöver justeras. Om Xbox-konsolen inte visar någon TV-signal provar du följande:

1. Kontrollera att du är i ett land som har stöd för Xbox One Digital TV Tuner (se listan i början av den här artikeln). TV-funktionerna fungerar inte om mottagaren används på andra platser.
  2. För att testa signalen tar du loss kabeln från din Xbox One Digital TV Tuner och sätter den direkt i en TV eller bildskärm. Om signalen fortfarande är dålig kontaktar du leverantören av TV-signalen. Om signalen är bra sätter du tillbaka kabeln i den digitala mottagaren och går vidare med nästa steg.
  3. Felsök dina TV-inställningar. Pröva de här alternativen:
    • Använd den felsökningshjälp som är inbyggd i TV-konfigurationsappen i TV & OneGuide-inställningarna:
      1. Gå till startsidan.
      2. Tryck på menyknappen  på handkontrollen.
      3. Välj Inställningar.
      4. Välj TV och OneGuide.
      5. Följ anvisningarna för felsökning.
    • Läs avsnittet om felsökning för OneGuide och stöd för Live-TV.
    • Använd forumet Live-TV på Xbox One för att få hjälp av våra experter och communityn.
  4. Om dessa åtgärder inte löser problemet kanske mottagaren måste bytas ut. Om du vill beställa en ny mottagare går du till Enhetssupport.

Vad du ska göra om din Xbox One Digital TV Tuner är skadad

Om din mottagare är skadad ska du inte använda den. Om du vill beställa en ny mottagare går du till Enhetssupport.