Om Xbox One-fjärrkontroll

Med Xbox One-fjärrkontroll kan du styra din Xbox One-konsol och – genom Xbox One OneGuide – även din kabel- eller satellitbox. Vid problem med att styra din TV- eller digitalbox via din konsol eller OneGuide läser du Felsöka Xbox One OneGuide med din TV, AV-mottagare eller digitalbox.

På den här sidan

Lära känna fjärrkontrollen

Med Xbox One-fjärrkontrollen kan du enkelt styra dina Blu-ray-filmer, streamad video, appar, TV på/av och volym. Den har också bakgrundsbelysta knappar som automatiskt tänds när du rör vid fjärrkontrollen.

Fjärrkontrollspaketet innehåller:

• En Xbox One-fjärrkontroll
  • Två alkaliska AAA-batterier
  • Snabbstartsguide och handbok

Konfigurera fjärrkontrollen

Det är enkelt att konfigurera Xbox One-fjärrkontrollen. Sätt i batterierna enligt bilden nedan så är fjärrkontrollen klar att använda. Du behöver inte synkronisera den trådlöst till konsolen. Du kan direkt börja styra OneGuide, Blu-ray-filmer, streama videor och appar.

Obs! Xbox One-fjärrkontroll styr inte din kabel- eller satellitbox direkt - detta görs genom OneGuide på Xbox One-konsolen. Med OneGuide byter du kanaler och ändrar volym på dina kompatibla kabel- eller satellit-boxar.

Om du ska kunna slå på och stänga av TV:n och reglera volymen måste du konfigurera konsolen för styrning av din TV. Du kan använda Kinect-sensorn för att skicka en infraröd signal eller en signal via IR-förlängningskablar och fjärrstyra din TV. Hur du gör det beskrivs i Konfigurera live TV med Xbox One

Använda fjärrkontrollen

Xbox One-fjärrkontrollen använder IR-teknik för att kommunicera med Xbox One-konsolen. Den kommunicerar bäst med konsolen om den befinner sig inom nio meter och är riktad mot framsidan av konsolen enligt nedan.

Obs! IR-mottagaren finns på konsolen, inte Kinect-sensorn som har separata IR-kameror och -sändare. Kinect-sensorn skickar IR-signaler till din enhet när du byter kanaler och ändrar volymen.

Framsidan och knapparna på fjärrkontrollen

1. Av/på-knapp/Startsidan. Med den här knappen slår du på konsolen med en enkel tryckning. När konsolen är påslagen håller du ned den här knappen i tre sekunder för att stänga av konsolen.
  2. Knappen Visa. Den här knappen fungerar på samma sätt som knappen Visa på din Xbox One-handkontroll. Den här knappen använder du för att fokusera på en aktivitet i ett spel eller en app, t.ex. dra fram en karta under rollspel eller för att komma åt adressfältet i Internet Explorer. Den här knappens funktioner beror på appen eller spelet.
  3. Menyknappen. Precis som med menyknappen på Xbox One-handkontrollen använder du den här knappen för att få tillgång till menyfunktioner i ett spel eller en app, t.ex Inställningar eller Hjälp. Den här knappen fungerar också för andra kommandon, även som Enter-tangent på det virtuella tangentbordet i Xbox One.
  4. Select-knappen. Denna används för att välja ett objekt på skärmen, ungefär som att trycka på A-knappen på handkontrollen.
  5. Navigeringsknapp. Denna används för att navigera på startsidan eller på menyer ungefär som styrknappen på handkontrollen.
  6. Bakåtknapp. Genom att trycka på den här knappen kommer du tillbaka till föregående skärm.
  7. OneGuide-knappen. Med den här knappen öppnar du OneGuide för din TV. Om du inte redan har konfigurerat OneGuide öppnar du konfigurationsskärmen genom att trycka på den här knappen.
  8. Volymknappen. Används för att höja och sänka volymen på din TV. Du måste först konfigurera konsolen för styrning av din TV. Se Konfigurera fjärrkontrollen.
  9. Kanalknapp. Används för att byta kanaler på din TV. Du måste först konfigurera konsolen för styrning av din TV. Se Konfigurera fjärrkontrollen.
  10. Ljudavstängningsknapp. Med den här knappen stänger du av ljudet på din TV. Du måste först konfigurera konsolen för styrning av din TV. Se Konfigurera fjärrkontrollen.
  11. Mediestyrningsknappar. Dessa knappar innefattar Spela, Pausa, Spola tillbaka, Snabbspola framåt, Stoppa, Nästa kapitel och Föregående kapitel. Du kan använda dessa knappar när du tittar på medieinnehåll på en skiva eller från en app.

Obs! Du kan inte styra DVR-aktivitet från din TV-signal med dessa knappar. Den funktionen är inte tillgänglig för tillfället.

Felsöka problem med fjärrkontrollen

Fjärrkontrollen har ingen ström eller fungerar inte

Om det inte går att utföra några funktioner med fjärrkontrollen sätter du i nya AAA-batterier. Kontrollera att batterierna sätts i åt rätt håll.

Om du bytt batterierna och fjärrkontrollen fortfarande inte fungerar måste den bytas. Du beställer ett nytt från Xbox onlineservicecenter.

Fjärrkontrollen fungerar för det mesta av mitt innehåll och mina appar, utom för en specifik app

Fjärrkontrollen är utformad att fungera med de flesta appar. Det kan dock hända att vissa appar från tredje part inte fungerar med fjärrkontrollen. Om så är fallet fungerar fjärrkontrollen och behöver inte bytas ut.

Fjärrkontrollen fungerar för de flesta funktionerna men det går inte att styra min TV

Om du vill styra din TV med fjärrkontrollen måste du först konfigurera din Xbox One för styrning av din TV via konsolinställningarna. Hur du gör det beskrivs i Konfigurera live TV med Xbox One.

Går det att använda Xbox 360-fjärrkontrollen på Xbox One?

Xbox 360-fjärrkontrollen fungerar endast med Xbox 360-konsolen.

Går det att använda Xbox One-fjärrkontrollen på Xbox 360?

Xbox One-fjärrkontrollen fungerar endast med Xbox One-konsolen.

Fjärrkontrollen är trasig (fysiskt)

Om fjärrkontrollen gick sönder vid normal användning ska den bytas. Du beställer ett nytt från Xbox onlineservicecenter.