Lär känna din Xbox One trådlös handkontroll

Ovansidan och framsidan på den trådlösa handkontrollen

Xbox One trådlös handkontroll i originalutförande Xbox One trådlös handkontroll

1 Vänster styrspak
2 Vänster kantknapp
3 Knappen Visa
4 USB-uppladdningsport
5 Xbox-knapp
6 Menyknappen
7 Höger kantknapp
8 Styrknapp (D-pad)

9 Expansionsport
10 Höger styrspak
16 3,5 mm-port
X X-knapp
Y Y-knapp
A A-knapp
B B-knapp

Xbox-knapp (5). Den här knappen har flera funktioner:

• När handkontrollen eller konsolen är avstängd slår du på konsolen genom att hålla ned den här knappen. Om konsolen redan är påslagen och handkontrollen är av, slår du på handkontrollen genom att hålla ned den här knappen.
  • När handkontrollen och konsolen är påslagna slår du av konsolen genom att hålla ned den här knappen.
  • När du använder konsolen trycket du en gång på den här knappen för att gå till Startsidan oavsett var du är.
  • När du tittar på två appar som fästs, växlar du mellan apparna genom att snabbt trycka två gånger på den här knappen.
  • När du använder handkontrollen med en Windows 10-enhet öppnar du spelfältet med den här knappen om du trycker på den medan du spelar. Undantag: Vid spelstreaming via Xbox-appen för Windows 10 kommer du tillbaka till startsidan i Xbox-appen för Windows 10 om du trycker på den här knappen.

Knappen Visa (3). Den här knappen använder du för att fokusera på en aktivitet i ett spel eller en app, t.ex. dra fram en karta under rollspel eller för att komma åt adressfältet i Internet Explorer. Den här knappens funktioner beror på appen eller spelet.

Menyknapp (6). Den här knappen använder du för att få tillgång till menyfunktioner i ett spel eller en app, t.ex Inställningar eller Hjälp samt kommandon inom användargränssnittet som Retur på tangentbordet.

USB-laddningsport (4). Ansluter din trådlösa handkontroll till konsolen via en USB-kabel (mini). Mer information finns i Om Xbox One Play & Charge-kit.

Vänster styrspak (1) och höger styrspak (10). Används för att interagera med spel, appar och Xbox One-gränssnittet. Dessa rör sig i olika riktningar och kan även fungera som klickbara knappar när du trycker dem nedåt.

Vänster kantknapp (2) och höger kantknapp (7). Används för att interagera med spel, appar och Xbox One-gränssnittet.

Styrknapp (D-pad) (8). Används för att interagera med spel, appar och Xbox One-gränssnittet.

Expansionsport (9). Används för att ansluta andra tillbehör, t.ex. ett Xbox One chattheadset.

A- , B- , X- , Y- knappar. Används för att interagera med spel, appar och Xbox One-gränssnittet.

3,5 mm-port (16). Används för att ansluta kompatibla 3,5 mm-ljudenheter. Endast tillgängligt på handkontroller släppta efter juni 2015.

Undersidan och baksidan på den trådlösa handkontrollen

Xbox One trådlös handkontroll i originalutförande Xbox One trådlös handkontroll

2 Vänster kantknapp
4 USB-uppladdningsport
7 Höger kantknapp
9 Expansionsport
11 Höger avtryckare

12 IR-fönster
13 Knapp för trådlös registrering
14 Vänster avtryckare
15 Batterilucka
16 3,5 mm-port

Batterilucka (15).

Expansionsport (9). Används för att ansluta andra tillbehör, t.ex. Xbox One chattheadsetet.

Infrarött (IR) fönster (12). Infraröda LED-lampor som används för automatisk hopparning av användare till handkontrollen via Kinect-sensorn, döljs bakom den “rökfärgade” plasten bredvid USB-porten. Mer information om den här funktionen finns i Hur du tilldelar en Xbox One trådlös handkontroll ett konto.

Knapp för trådlös registrering (13). Används för trådlös anslutning av handkontrollen till en konsol och för Bluetooth-koppling på en Windows 10-dator. Mer information hittar du i Ansluta en Xbox One trådlös handkontroll till konsolen.

Vänster avtryckare (14) och höger avtryckare (11). Impuls-avtryckare för skakningar under spel.

3,5 mm-port (16). Används för att ansluta kompatibla 3,5 mm-ljudenheter. Endast tillgängligt på handkontroller släppta efter juni 2015.