Lär känna din Xbox One trådlös handkontroll

Ovansidan och framsidan på den trådlösa handkontrollen

Framsidan på Xbox One trådlös handkontroll i originalutförande. Xbox One trådlös handkontroll i originalutförande Framsidan på Xbox One trådlös handkontroll. Xbox One trådlös handkontroll

1 Vänster styrspak
2 Vänster kantknapp
3 Knappen Visa
4 USB-laddningsport
5 Xbox-knapp
6 Menyknapp
7 Höger kantknapp
8 Styrknapp (D-pad)

9 Expansionsport
10 Höger styrspak
16 3,5 mm-port
X X-knapp
Y Y-knapp
A A-knapp
B B-knapp

Vänster styrspak  (1) och höger styrspak  (10): Det här är små styrspakar med konkava gummidynor som sticker upp ovanför handkontrollens yta. Den vänstra styrspaken sitter nere till vänster på handkontrollens framsida och högra styrspaken sitter nere till höger på handkontrollens framsida. Styrspakarna används för att interagera med spel, appar och Xbox One-gränssnittet. Dessa rör sig i olika riktningar och kan även fungera som klickbara knappar när du trycker dem nedåt.

Vänster kantknapp  (2) och höger kantknapp  (7): Det här är avlånga intryckningsbara kontroller som sitter ovanpå handkontrollen, till vänster och höger om USB-uppladdningsporten. De här kontrollerna används för att interagera med spel, appar och Xbox One-gränssnittet. De används ofta som acceleratorer för att hoppa mellan avsnitt i gränssnittet, men de har olika funktion i olika spel.

Knappen Visa  (3): Den här knappen sitter snett ned till vänster om Xbox-knappen (ungefär "klockan 7"). Den här knappen använder du för att fokusera på en aktivitet i ett spel eller en app, t.ex. dra fram en karta under rollspel eller för att komma åt adressfältet i Internet Explorer. Den här knappens funktioner beror på appen eller spelet.

USB-uppladdningsport (4): Den här porten sitter på handkontrollens överkant, ovanför Xbox-knappen. Det är en nedsänkt mini-USB-port, som ansluter din trådlösa handkontroll till konsolen via en mini-USB-kabel. Mer information finns i Om Xbox One Play and Charge-kit.

Xbox-knappen  (5): Den här knappen sitter upptill på handkontrollens framsida (ungefär "klockan 12"). Den är något nedsänkt och rund. Den har flera funktioner:

• När handkontrollen eller konsolen är avstängd slår du på konsolen genom att hålla ned den här knappen. Om konsolen redan är påslagen och handkontrollen är av, slår du på handkontrollen genom att hålla ned den här knappen.
  • När handkontrollen och konsolen är påslagna slår du av konsolen genom att hålla ned den här knappen.
  • När handkontrollen och konsolen är påslagna håller du ned den här knappen tills den skakar och då kan du slå på skärmläsaren eller förstoringsglaset. Se Aktivera Skärmläsaren på Xbox One för mer information.
  • När du använder konsolen trycker du på den här knappen en gång för att öppna guiden.
  • När du använder handkontrollen med en Windows 10-enhet öppnar du spelfältet med den här knappen om du trycker på den medan du spelar. Undantag: Vid spelstreaming via Xbox-appen för Windows 10 kommer du tillbaka till Startsidan i Xbox-appen för Windows 10 om du trycker på den här knappen.

Menyknappen  (6): Den här knappen sitter snett ned till höger om Xbox-knappen (ungefär "klockan 5"). Den här knappen använder du för att få tillgång till menyfunktioner i ett spel eller en app, t.ex Inställningar eller Hjälp samt kommandon inom användargränssnittet som Retur på tangentbordet.

Styrknappen (D-pad)  (8): Det här är en upphöjd knapp formad som ett plustecken som sitter mellan vänster och höger styrspak. Den flyttar fokus uppåt, nedåt, åt höger och åt vänster i gränssnittet. Används för att interagera med spel, appar och Xbox One-gränssnittet.

Expansionsport (9): Det här är en nedsänkt port som sitter på underkanten av handkontrollen. Den används för att ansluta andra tillbehör, t.ex. ett Xbox One chattheadset.

3,5 mm-port (16): Det här är en nedsänkt port bredvid expansionsporten på underkanten av handkontrollen. Används för att ansluta kompatibla 3,5 mm-ljudenheter. Endast tillgängligt på handkontroller släppta efter juni 2015.

A- , B- , X- , Y-  knappar: De här knapparna sitter på handkontrollens högra sida. Y-knappen sitter "klockan 12" med B-, A- och X-knapparna utplacerade medurs. Används för att interagera med spel, appar och Xbox One-gränssnittet.

Undersidan och baksidan på den trådlösa handkontrollen

Baksidan på Xbox One trådlös handkontroll i originalutförande. Xbox One trådlös handkontroll i originalutförande Baksidan på Xbox One trådlös handkontroll. Xbox One trådlös handkontroll

2 Vänster kantknapp
4 USB-laddningsport
7 Höger kantknapp
9 Expansionsport
11 Höger avtryckare

12 IR-fönster
13 Knapp för trådlös registrering
14 Vänster avtryckare
15 Batterilucka
16 3,5 mm-port

Vänster kantknapp   (2) och höger kantknapp  (7): Det här är avlånga intryckningsbara kontroller som sitter ovanpå handkontrollen, till vänster och höger om USB-uppladdningsporten. De här kontrollerna används för att interagera med spel, appar och Xbox One-gränssnittet. De används ofta som acceleratorer för att hoppa mellan avsnitt i gränssnittet, men de har olika funktion i olika spel.

USB-uppladdningsport (4): Den här porten sitter på handkontrollens överkant, ovanför Xbox-knappen. Det är en nedsänkt mini-USB-port, som ansluter din trådlösa handkontroll till konsolen via en mini-USB-kabel. Mer information finns i Om Xbox One Play and Charge-kit.

Expansionsport (9): Det här är en nedsänkt port som sitter på underkanten av handkontrollen. Den används för att ansluta andra tillbehör, t.ex. ett Xbox One chattheadset.

Infrarött (IR) fönster (12): Infraröda lysdioder som används för automatisk hopparning av användare till handkontrollen via Kinect-sensorn, dolda bakom den “rökfärgade” plasten bredvid USB-porten. Mer information om den här funktionen finns i Hur du tilldelar en Xbox One trådlös handkontroll ett konto.

Knapp för trådlös registrering (13): Den här lilla, något upphöjda knappen sitter precis till vänster om USB-porten på handkontrollens överkant. Används för trådlös anslutning av handkontrollen till en konsol och för Bluetooth-koppling på en Windows 10-dator. Mer information hittar du i Ansluta en Xbox One trådlös handkontroll till konsolen.

Höger avtryckare   (11) och vänster avtryckare   (14): Sitter precis under kantknapparna upptill på handkontrollen. Det här är intryckbara kontroller som mest används med spel. De vibrerar ofta för att ge feedback under spelandet, men du kan stänga av vibrationen i handkontrollens inställningar.

Lucka till batterifacket (15): Sitter i mitten på handkontrollens baksida.

3,5 mm-port (16): Det här är en nedsänkt port bredvid expansionsporten på underkanten av handkontrollen. Används för att ansluta kompatibla 3,5 mm-ljudenheter. Endast tillgängligt på handkontroller släppta efter juni 2015.