Vanliga frågor om appen för aktivering av utvecklarläge

Översikt

Har du en fråga om appen för aktivering av utvecklarläge? Här hittar du svaren på vanliga frågor.

På den här sidan

Hur får jag utvecklarläge på en Xbox One-konsol som jag köpt i handeln?

Du kan ladda ned appen för aktivering av utvecklarläge från Store till din Xbox One-konsol och följa anvisningarna i Aktivering av utvecklarläge på Xbox One.

Jag ingår i Xbox One Preview Program. Kan jag ladda ned appen för aktivering av utvecklarläge?

Om du ingår i Xbox One Preview Program måste du lämna det programmet innan du kan gå med i det här. Om du bestämmer dig för att du inte längre vill ha några förhandsuppdateringar kan du välja bort dem från Xbox Preview Dashboard-appen.

Så här avregistrerar du din konsol från Xbox Preview-program:

1. Öppna appen Xbox Preview Dashboard.
  2. Välj Registration.
  3. Välj Change under Manage flights.

Obs! Om du har mer än en konsol som är med i programmet kan du ändra deras status genom att använda Hantera andra konsoler.

4. Välj Remove under Manage programs och välj sedan Submit. Du ombeds ange ett skäl.

Om du stöter på problem kan du anslå dem i de privata Xbox Early Access-forumen och få hjälp.

Obs! Det kommer att ta en arbetsdag att behandla begäran efter det att du begärt utträde ur Preview-programmet. Tills dess kommer du inte att kunna ladda ned appen och konsolens status kommer att visas som Väntande.

Vad gör jag om jag inte har något konto i Dev Center?

Du måste ha ett konto i Dev Center för att kunna aktivera appen för aktivering av utvecklarläge på konsolen. Du måste betala en avgift för att skapa ett Dev Center-konto. För mer information går du till dev.windows.com/en-us/registration/AccountInfo och skapar ett Dev Center-konto.

Jag har gått igenom aktiveringsprocessen. Hur länge dröjer det innan jag kan använda appen för aktivering av utvecklarläge?

Du bör ha full tillgång till appen för aktivering av utvecklarläge inom några minuter efter aktiveringen. Det kan dock finnas tillfällen då processen tar lite längre tid att utföra.

Varför kan jag inte ansluta till min Xbox One med Visual Studio?

Om du har problem med att ansluta till din Xbox One med Visual Studio kanske du kör konsolen i vanligt läge, inte i utvecklarläge. När konsolen är i vanligt läge kan du inte ansluta till din Xbox One med Visual Studio.

Om du vill se vilket läge konsolen körs i trycker du på Xbox-knappen  på handkontrollen och rullar åt höger till Startsida för utvecklare. Om du ser Gold/Live-innehåll i stället för Startsida för utvecklare på skärmen är du i vanligt läge. Om du vill växla till utvecklarläge kör du appen för aktivering av utvecklarläge.

Mer information finns i Åtgärda distributionsfel.

Hur får växlar jag mellan vanligt läge och utvecklarläge?

Om du vill veta mer om vanligt läge och utvecklarläge läser du sidan Aktivering av utvecklarläge på Xbox One.

Kommer mina spel och appar fortfarande att fungera om jag aktiverar utvecklarläge?

Nej, i utvecklarläge fungerar inga spel och appar. Du kan växla från utvecklarläge till vanligt läge om du vill använda dina spel och appar. Mer information finns på sidan Aktivering av utvecklarläge på Xbox One.

Försiktigt! Systemuppdateringen Xbox Developer Preview innehåller experimentella och tidiga förhandsversioner av programvara. Det innebär att en del populära spel och appar inte kommer att fungera som förväntat och du kan uppleva krascher och dataförluster då och då.

Varför fungerar inte mina spel och appar?

Om dina spel och appar inte fungerar eller om du inte har tillgång till Store, communityn, OneGuide eller Xbox Live kör du troligen utvecklarläge. Om du vill se vilket läge du kör trycker du på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Sedan väljer du Startsidan och rullar åt höger på Startsidan till Startsida för utvecklare. Om du ser Gold/Live-innehåll i stället för Startsida för utvecklare på skärmen är du i vanligt läge.

Om du vill spela spel går du tillbaka till vanligt läge. Mer information finns på sidan Aktivering av utvecklarläge på Xbox One.

Kommer jag att förlora spel/appar eller sparade ändringar om jag inaktiverar/tar bort utvecklarläget från min konsol?

Om du bestämmer dig för att lämna förhandsvisningsprogrammet för utvecklare måste du göra en fabriksåterställning av din Xbox One-konsol. Om du gör en fabriksåterställning kommer allt innehåll på konsolen att raderas. Om det händer måste du återinstallera alla dina spel och appar. Om du var online när du spelade dina spel har din Xbox-profil, dina spel-achievements, din gamerscore och din avatar sparats och du förlorar dem inte.

Kommer jag att kunna publicera min app?

Med den här versionen kan du inte publicera dina appar. Du kommer att kunna publicera dina appar i en kommande version. Avsikten med den här versionen är att ge utvecklarna tidig tillgång till utvecklarverktyg så att de har tid att koda sina appar innan slutgiltig produkt/lansering.

Hur lämnar jag förhandsvisningsprogrammet för utvecklare?

Läs Inaktivering av utvecklarläge på Xbox One för information om hur du lämnar förhandsvisningsprogrammet för utvecklare.

Jag har sålt min Xbox One och lämnade den i utvecklarläge. Hur inaktiverar jag utvecklarläge?

Om du inte längre har tillgång till din Xbox One kan du inaktivera det från Windows Dev Center. Mer information finns under "Inaktivera din konsol via Windows Development Center" på Inaktivering av utvecklarläge på Xbox One.

Vad gör jag om jag fortfarande är i utvecklarläge efter att jag lämnat förhandsvisningsprogrammet för utvecklare?

Om du fortfarande är i utvecklarläge efter att du lämnat förhandsvisningsprogrammet för utvecklare startar du Startsida för utvecklare och trycker på Lämna utvecklarläge-knappen. Konsolen startas då om i vanligt läge. Mer information finns på sidan Aktivering av utvecklarläge på Xbox One.

Kan jag publicera min app?

Publicering av appar kommer att bli tillgängligt via Development Center senare i år. UWP-appar (Universal Windows) som skapas och testas på en Xbox One köpt i handeln kommer att genomgå samma process för granskning och publicering som den som görs för Windows idag, med ytterligare genomgångar för att uppfylla Xbox One-standarder.

Kan jag publicera mitt spel?

Du kan använda UWP och din Xbox One i utvecklarläge för att skapa och testa dina spel på din Xbox One. För att publicera UWP-spel måste du registrera dig på ID@Xbox.

ID@Xbox ger utvecklarna full tillgång till Xbox Live API:er för deras spel, inklusive gamerscore och achievements, samt möjlighet att utnyttja spel för flera spelare mellan enheter, molnsparande och alla funktionerna i Xbox Live-tjänsten på Xbox One. ID@Xbox kan också ge tillgång till Xbox One-utvecklingskit för spel som kräver tillgång till den maximala potentialen i Xbox One-maskinvaran.

Kommer hela UWP API-ytan att bli tillgänglig på Xbox?

För information om UWP API-ytans tillgänglighet för Xbox One läser du sidan Kända problem för den här förhandsversionen.

Kommer spelmotorer av standardtyp att fungera?

För mer information om hur spelmotorer av standardtyp kommer att fungera läser du sidan Kända problem för den här förhandsversionen.

Vilka funktioner och systemresurser är tillgängliga för UWP-spel på Xbox One?

För information om vilka funktioner och systemresurser som är tillgängliga läser du Systemresurser för UWP-appar och -spel på Xbox One.

Var hittar jag svar på frågor om hur du jag använder Startsida för utvecklare på min Xbox One?

Om du vill veta mer om hur du startar och använder Startsida för utvecklare läser du Introduktion till Xbox One-verktyg.

Vart ska jag vända mig om jag har ytterligare frågor eller behöver support?

För ytterligare hjälp eller frågor läser du Vanliga frågor om UWP Xbox-appar.

För mer information läser du forumen Kända problem med UWP Xbox-appar och Utveckla Universal Windows-appar.

Relaterade problem