Vanliga frågor och felsökningsinformation för OneDrive Music

Översikt

Oavsett om du använder surfplatta, dator, telefon, Xbox eller webbläsare kan du med Xbox Music streama en av planetens största musikkataloger, plus dina egna personliga musikfiler. Du behöver bara ladda upp din musik till OneDrive och starta Xbox Music på någon av dina enheter. Sedan kan du spela alla dina favoritlåtar, var du än är.

Vanliga frågor om musik på OneDrive

Så här lägger du till egen musik på OneDrive

Din musikmapp skapas när du har använt Xbox Music-appen för första gången.

Du kan ladda upp din musik med vilken OneDrive-app som helst eller Xbox Music-webbplatsen. Lägg till dina favoritlåtar i din musikmapp på OneDrive så visas de i din Xbox Music-samling strax därefter, oavsett om du har ett Xbox Music Pass eller inte.

Så här hanterar du din musikmapp på OneDrive

Vad är standardnamnet på OneDrives musikmapp?

Standardnamnet på den OneDrive-mappen är ”Music”. Om du redan har en mapp som heter Music kommer OneDrive att använda den.

Kan jag byta namn på min Music-mapp?

Du kan byta namn på eller flytta din Music-mapp utan att förlora något innehåll. Om du byter namn på den kan du fortfarande länka till den på onedrive.live.com.

Vad händer om jag tar bort låtar från min Xbox Music-samling?

Om du tar bort en låt från din Xbox Music-samling får du ett varningsmeddelande. Om du godkänner borttagningen tas filen bort på OneDrive och du kommer inte att se den på någon av dina enheter.

Obs! Borttagna filer finns kvar i din OneDrive-papperskorg i 90 dagar (i vissa fall kortare) och kan återställas därifrån.

Vad händer om jag tar bort låtar från min Music-mapp på OneDrive?

Låtar som tas bort från din Music-mapp på OneDrive kommer att tas bort från din Xbox Music-samling på alla dina enheter.

Obs! Borttagna filer finns kvar i din OneDrive-papperskorg i 90 dagar (i vissa fall kortare) och kan återställas därifrån.

Hur kan jag återställa en borttagen Music-mapp?

Du kan återställa en borttagen Music-mapp från OneDrive-papperskorgen.

När du har återställt din Music-mapp rekommenderar vi att du kontrollerar att din musik finns där.

Systemkrav

Vilka enheter kan jag använda för att spela upp min OneDrive-musik?

Du kan spela upp din OneDrive-musik på följande enheter:

• Dator eller surfplatta med Windows 8.1
  • Windows Phone 8.1 (med Music-appen)
  • Xbox One- eller Xbox 360-konsol
  • I en webbläsare på Xbox Music-webbplatsen

Anmärkningar

• Den här OneDrive-funktionen är inte tillgänglig för Windows 8. Du måste uppgradera till Windows 8.1 för att få den senaste versionen av Music-appen från butiken.
  • iOS- och Android-enheter stöds ännu inte. Om du har ett Xbox Music Pass och använder iOS eller Android kommer OneDrive-innehållet inte att visas. (Det innebär inte att du inte kan spela upp musiken i dina andra enheter.)

Vilka filformat stöds?

Du kan lägga till MP3-, M4A- (AAC) och WMA-musikfiler i din Music-mapp på OneDrive.

Obs! En del M4A-filer kanske inte spelas upp korrekt (till exempel AAC Lossless-filer). Dessutom kan inte skyddade WMA-filer läggas in i din samling. för att ta reda på om dina filer är skyddade högerklickar du på Music-mappen i Utforskaren. Titta under egenskaper för att se om filen är markerad so skyddad.

Finns det någon gräns för hur många filer jag kan ha i min musiksamling?

Du kan lagra upp till 50 000 musikfiler i din samling.

Behöver jag ett Xbox Music Pass för att spela upp musik från OneDrive?

Nej, du behöver inget Xbox Music Pass för att spela upp din OneDrive-musik. Det är gratis!

Hur du felsöker musikdelning från OneDrive

Jag kan inte se OneDrive-innehåll på min Windows Phone

Kontrollera att du har godkänt Xbox användningsvillkor genom att logga in på Xbox.com från en dator och sedan öppna appen Music på din Windows Phone. OneDrive-låtarna bör dyka upp i din samling en kort tid därefter.

Hur kan jag förhindra att min musik på OneDrive visas på alla mina Xbox Music-enheter?

Du kan skapa en annan mapp för din musik på OneDrive och flytta ditt innehåll dit. Det förhindrar att musiken visas på andra enheter. (Endast innehållet i Music-mappen visas då på andra enheter.)

En del av min musik visas inte

Gör så här om din musik inte visas korrekt:

1. Kontrollera att enheten stöder OneDrive-musik.
    Musik kommer inte att visas på iOS, Android, Windows 8, Windows Phone 8, Zune eller Windows Media Player. För att ta reda på om din enhet stöder OneDrive-innehåll läser du Systemkrav ovan.
  2. Kontrollera om OneDrive är tillgängligt i ditt Xbox Live-land eller -region.
  3. Kontrollera att din musik finns i din Music-mapp på OneDrive.
  4. Kontrollera att dina musikfiler är av en filtyp som stöds: MP3, M4A eller WMA oskyddad. WMA-filer som laddats ned via ett Xbox Music Pass är normalt skyddade. Skyddade filer som läggs till i din Music-mapp på OneDrive visas inte på andra enheter.
  5. Kontrollera att din musiksamling inte har överskridit gränsen på 50 000 spår. Om du har fler än 50 000 filer i din OneDrive-musikmapp visas bara de första 50 000 filerna.

Obs!
    Samägda (eller delade) mappar stöds inte.

Om din musik fortfarande inte visas gör du så här:

1. Starta Internet Explorer och öppna en InPrivate-session.
  2. Gå till Xbox Music-webbspelaren och logga in med ditt Microsoft-konto.
  3. Välj "In OneDrive" och titta efter din musik.
  4. Om den inte visas väntar du cirka 5 minuter så att din musik hinner synkas med OneDrive.
  5. Uppdatera sidan. Din musik bör nu visas.

Om problemet inte är löst kontaktar du Xbox-supporten.

Jag kan inte se min musik på en viss enhet

Om du inte kan se din musik på Windows 8.1:

Om din musik inte visas på Windows 8.1 följer du anvisningarna i En del av min musik visas inte ovan.

Om du inte kan se din musik på Windows Phone 8.1:

• Kontrollera att du är ansluten till Internet (helst via Wi-Fi med bra mottagning).
  • Kontrollera att appen är stängd. (Tryck på den vänstra pilen för att stänga den.)
  • Starta om Music-appen.
  • Vänta minst 5 minuter och behåll appen i förgrunden (starta inga andra appar).
  • Om din musik inte visas i albumvyn ställer du in filtret på Streaming.

Obs!
    Om du inte har ett Xbox Music Pass kommer streaming bara att gälla för Xbox Music-inköp och innehållet i din Music-mapp på OneDrive.

Om du inte kan se din musik på Xbox One:

• Starta om konsolen genom att koppla ur strömsladden och sätta tillbaka den.
  • Starta appen Xbox Music.
  • Gå till Collection-vyn. Meddelandet “Your Collection is syncing” visas.
  • Din musik kommer att visas inom 5 minuter.

Om din musik fortfarande inte visas kontaktar du Xbox-supporten.

Om du inte kan se din musik på Xbox 360:

Kontrollera om din musik visas på Xbox Music-webbplatsen. Om så inte är fallet kontaktar du Xbox-supporten.

Jag kan se min musik, men jag kan inte spela upp den

Om dina musikfiler är i M4A-format, till exempel iTunes AAC Lossless-filer, kan de inte spelas upp i Xbox Music. Vanliga iTunes-inköp som inte är Lossless kan spelas upp på alla enheter.

Om du ser en ”skugga” eller ett borttaget spår stänger du Xbox Music på din enhet och startar om den. Då triggas en omsynkronisering med din musiksamling. När den är klar bör borttagna spår vara borta.

Om du fortfarande har problem kontaktar du Xbox-supporten.

En del av mina musikfiler på OneDrive har försvunnit

Om du upptäcker att en del av din musik har försvunnit trots att du inte har tagit bort filerna kontrollerar du följande:

• Finns dessa filer i din Music-mapp på OneDrive eller i en annan mapp? Musikfiler måste lagras i din Music-mapp på OneDrive.
  • Har filerna tagits bort? Om så är fallet kan du återställa dem från OneDrive-papperskorgen.

Obs! Du kan återställa filer från papperskorgen inom 90 dagar efter borttagning.

Jag har dubblettalbum på OneDrive

Om du har Windows 8.1 och kopierar musik som redan visas i Music-appen till OneDrive kommer du att få dubblettspår i varje album. Vi rekommenderar att du flyttar dina filer till OneDrive i stället för att kopiera dem. Du kan fortfarande ha en kopia av de här filerna på en annan plats som Music-appen inte kan hitta. Mer information om att flytta och kopiera filer i Windows finns i Kopiera eller flytta filer och mappar.

Det finns Music Pass-innehåll i min musiksamling och det spelar en 30-sekunders förhandsuppspelning

Om du inte längre har ett Xbox Music Pass men fortfarande har låtar eller album på din enhet kan du välja ”Reset My Cloud UX” i dina Xbox Music-inställningar.

Mitt land eller min region har ändrats

Om du vill uppdatera ditt land eller din region läser du Ändra region för ditt Xbox Live-konto.