Problem med musikköp på grund av fel region på Xbox One

Följande kan orsaka problem vi köp av musik från Store på Xbox One:

• Språket och/eller regionen för appar, spel och Film och TV-innehåll i Store skiljer sig från Groove Musik-innehållet i Store.
  • De betalningssätt som kan användas för appar, spel och Film och TV-innehåll i Store skiljer sig från de som kan användas för att köpa Groove Musik. Detta innefattar valuta och presentkort du har löst in till ditt konto.
  • Den valuta som används vid köp av Groove Musik-innehåll kan vara en annan än den valuta som används för att köpa appar, spel och Film och TV-innehåll.
  • Språk och formatering av information, till exempel valuta och tidsinställningar, i såväl Store som onlinekvitton eller faktureringsinformation är inte som du förväntat dig.

Detta inträffar när regionen för din Xbox One-konsol inte matchar regionen för ditt Xbox Live-konto. Konsolens region avgör regionen för appar, spel och Film och TV-innehåll. Regionen för ditt Xbox Live-konto avgör regionen för Groove Musik-innehållet, eftersom du bara kan köpa musik från ditt Xbox Live-kontos region.

Kontrollera dina Xbox Live- och Xbox One-regioner

Du kan kontrollera om regionen för din Xbox One-konsol och Xbox Live-kontots regioninställningar skiljer sig åt genom att göra följande:

1. Kontrollera regionen för din Xbox One-konsol:
    1. Startsidan väljer du Inställningar eller så säger du “Xbox, settings”.
    2. Välj System.
    3. Din region visas under Språk och plats.
  2. Logga in på sidan Faktureringsinformation med inloggningsuppgifterna för ditt Microsoft-konto.

Obs! Om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

3. Bläddra ned till Land/region för ditt konto.
  4. Se om de två regionerna stämmer överens.

Ändra din region

Vi rekommenderar att du behåller regioninställningarna som de är på din konsol och ditt Xbox Live-konto. Om du inte har ett giltigt betalningssätt för samma region som ditt Xbox Live-konto måste du migrera regionen för det kontot till din nya region. Det kan du göra genom att logga in på sidan Xbox Live-kontomigrering och följa instruktionerna där.

Om du vill ha mer information om hur en regionändring påverkar dina befintliga tjänster, till exempel Groove Music Pass, går du till Ändra region för ditt Xbox Live-konto.