Vanliga frågor och svar om Skype på Xbox One

På den här sidan

Hur är Skype integrerat med Xbox One?

Skype för Xbox One har utformats särskilt för Xbox One, vilket gör att du kan hålla kontakten med kompisar och familjemedlemmar via tv:n. Vi möjliggör även gruppvideosamtal till tv:n för första gången så du kan ringa Skype-videosamtal till hela familjen direkt från vardagsrummet. Skype för Xbox One använder Kinects kamera så att du kan ringa videosamtal i bredbildsformat vilket gör att hela familjen syns i bild utan att de behöver trängas. Kinects mikrofon kan till och med identifiera din egen röst från andra ljud i rummet så du kan fortfarande spela spel samtidigt som du ringer ett Skype-samtal. Dessutom använder Skype Xbox Ones röst- och rörelsestyrning, vilket innebär att du kan ringa och avsluta Skype-samtal utan att röra ett finger.

Kan jag ringa Skype-samtal till familjemedlemmar och kompisar via Xbox One-konsolen på samma sätt som via en dator?

Ja, Skype för Xbox One har alla Skypes välbekant funktioner som snabbmeddelanden samt röst- och videosamtal från Skype till Skype. För första gången någonsin möjliggör vi gruppvideosamtal till den största skärmen i hushållet så att alla familjemedlemmar upplever det som att de sitter i vardagsrummet tillsammans även om de befinner sig på olika platser.

Behöver jag en Xbox Live Guld-prenumeration för att använda Skype på Xbox One?

Nej, någon Xbox Live Guld-prenumeration krävs inte längre för att du ska kunna använda Skype på Xbox One. Du måste länka ditt befintliga Skype-konto till ditt Microsoft-konto. Med Skype på Xbox One kan du ringa eller videosamtala med en eller flera personer utan extra kostnad. Oavsett var dina kompisar och familjemedlemmar befinner sig kan du samla upp till fyra personer på din tv från vardagsrummet. Läs Så här länkar du ett befintligt Skype-konto till ett Microsoft-konto på Xbox One.

Måste jag skapa ett nytt Skype-konto för Xbox One eller kan jag använda ett befintligt Skype-konto?

Nej, du behöver inte ett nytt Skype-konto. När du loggat in på Skype på Xbox One första gången förblir du inloggad. Xbox One ser automatiskt när du är i rummet och du behöver därför inte ange lösenordet igen.

Måste jag betala några extra avgifter för att använda Skype på Xbox One?

Det krävs inga andra avgifter för att använda funktioner som video, röst och meddelanden när du kommunicerar från Skype till Skype. Om du förbrukar dina 100 minuters världssamtal till mobiltelefoner eller fasta nät kan du köpa Skype-krediter eller tecken en Skype-prenumeration. Mer information om Skype-krediter och -prenumerationer finns på Skype.com.

Avbryter Skype spel eller appar?

Skype fungerar med de tysta inställningarna på Xbox One så du kan styra när kompisar och familjemedlemmar kontaktar dig på Skype.

Hur loggar jag ut från Skype?

I v1.8 införde vi möjligheten att logga ut. Du kan logga ut genom att välja din avatar på startsidan i Skype och sedan välja Logga ut. Nästa gång du startar Skype loggas du in automatiskt igen.

Vem kontaktar jag angående Skype-konto och faktureringsinformation?

För alla frågor som rör Skype-konto och -fakturering kontaktar du Skype support.

Kan jag använda Snap med Skype?

Ja, och i v1.8 går det nu att svara och ringa samtal från Skype medan appen är fastsatt. Du kan ringa videosamtal till en annan person eller röstbaserade trepartssamtal när Skype är fastsatt. Samtal med fler deltagare måste göras i helskärmsläge.

Om du samtalar i Skype och vill sätta fast en annan app på skärmen gör du följande:

1. Gå till Startsidan.
  2. Välj alternativet Fäst mitt på skärmen.
  3. Tryck på A-knappen  för att välja den app du vill sätta fast.
  4. Tryck på A-knappen  igen. Nu ska Skype köras till vänster på skärmen och den andra appen köras på höger sida.

Du kan sätta fast Skype med handkontrollen, via röstkommandon eller handrörelser. Mer information finns i Fleruppdragskörning med Fäst på Xbox One.

Kan jag titta på bilder med Skype på Xbox One?

I v1.8 lanserar vi möjligheten att ta emot och titta på bilder som skickas till en användare av Skype på Xbox One från Skype för iOS 5.0 eller en senare version, eller Skype för Windows Phone 2.21 eller en senare version. Bilder eller filer som skickas från andra typer av enheter stöds för närvarande inte i Skype på Xbox One.

Varför kan jag inte logga in på Skype och varför blir jag vid upprepade tillfällen ombedd att logga in med en Xbox-profil?

Följ de här stegen för att åtgärda detta problem:

1. Gå till Startsidan.
  2. Tryck på menyknappen  på handkontrollen och välj sedan Inställningar.
  3. Välj Sekretess och onlinesäkerhet.
  4. Om du upptäcker att dina sekretessinställningar är inställda på Anpassad trycker du på A-knappen  för att ändra detta.
  5. Kontrollera att Kommunicera med video och Kommunicera med röst eller text inte är inställda på Blockera.
  6. Återvänd till startsidan och försök logga in på Skype igen.

Jag saknar en funktion i Skype på Xbox One. Var finns den?

För närvarande är följande funktioner ännu under utveckling för Skype på Xbox One:

• SMS
  • Röstbrevlåda
  • Skärmdelning
  • Redigering eller borttagande av snabbmeddelanden
  • Skicka videomeddelanden (du kan dock ta emot videomeddelanden)
  • Skicka kontakter
  • Integrering av Facebook-kontakter
  • Högupplösta profilbilder

Jag saknar aviseringar för Skype-samtal eller -chatt på min Xbox One. Hur löser jag det?

För att vara säker på att du inte missar några aviseringar om Skype-samtal eller -chattar startar du Skype varje gång du slår på konsolen. Efteråt kan du fortfarande använda andra Xbox One-appar och ta emot aviseringar.