Xbox One SmartGlass kan inte ansluta till konsolen när du spelat ett spel

Problem

Xbox One SmartGlass-appen stängs av när du spelar spel och därefter kan du inte ansluta till konsolen på nytt.

Lösning

Så här löser du problemet:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Ström och autostart.
  5. På skärmen Ström och autostart väljer du inställningen Energiläge.
  6. Ändra energiläget till Energisparläge.
  7. Starta om konsolen genom att följa dessa anvisningar:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Starta om konsol.
    4. Välj Ja för att bekräfta.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen på konsolen i tio sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.

När konsolen startat om försöker du starta appen igen.