Konfigurera och använda SmartGlass på Xbox One

Översikt

Med SmartGlass kan din konsol och dina anslutna enheter interagera på många sätt. Du har tillgång till SmartGlass-mobilappar även när du inte använder konsolen.

Obs! Konsolen måste vara påslagen och ansluten till SmartGlass-enheten för att det ska gå att styra Xbox One med SmartGlass eller för att utföra SmartGlass-relaterade aktiviteter på konsolen.

Lösningar

SmartGlass-enhetskrav

Om du vill använda SmartGlass på konsolen eller på annan enhet behöver du följande:

• En Xbox-profil
  • Xbox One SmartGlass-programvara som körs på en SmartGlass-kompatibel enhet, t.ex.:
    • Xbox One SmartGlass för Windows 8
    • Xbox One SmartGlass för Windows Phone
    • Xbox One SmartGlass för iOS
    • Xbox One SmartGlass för Android

Obs! Om du vill ansluta till din Xbox One måste du använda Xbox One SmartGlass-programvaran. Xbox 360 SmartGlass-programvaran kan inte ansluta till din Xbox One.

SmartGlass-anslutningskrav

SmartGlass använder en anslutning mellan din Xbox One och en ansluten enhet. Både konsolen och den anslutna enheten måste vara påslagna och inloggade på Xbox Live. Du kan ansluta via:

• Ett lokalt nätverk eller hemmanätverk
  • Internet
  • Ett 3G- eller 4G-mobilnätverk

Ju snabbare och tillförlitligare din anslutning är, desto bättre fungerar SmartGlass. För bästa resultat rekommenderar vi att du använder ditt lokala nätverk.

Konfigurera SmartGlass på Xbox One

Så här kommer du igång med SmartGlass på din konsol:

1. Från Mina spel och appar väljer du Inställningar.
  2. Välj Inställningar.
  3. I SmartGlass Connections väljer du det alternativ som passar dig bäst.

Konfigurera din SmartGlass-enhet för anslutning till konsolen

På din SmartGlass-enhet loggar du in på SmartGlass-appen med det Microsoft-konto som är kopplat till din Xbox-gamertag. Om du inte vet vilket Microsoft-konto som är kopplat till ditt Xbox-konto läser du Vanliga frågor och svar för Microsoft-konton. Sedan kan du ansluta din SmartGlass-enhet till din konsol.