Konfigurera och använda SmartGlass på Xbox One

Översikt

Med SmartGlass kan din konsol och dina anslutna enheter interagera på många sätt. Du har tillgång till SmartGlass-mobilappar även när du inte använder konsolen.

Obs! Konsolen måste vara påslagen och ansluten till SmartGlass-enheten för att det ska gå att styra Xbox One med SmartGlass eller för att utföra SmartGlass-relaterade aktiviteter på konsolen.

Lösningar

Enhetskrav för SmartGlass

Om du vill använda SmartGlass på konsolen eller på annan enhet behöver du följande:

• En Xbox-profil
  • Xbox One SmartGlass-programvara som körs på en SmartGlass-kompatibel enhet, t.ex.:
    • Xbox One SmartGlass för Windows 8
    • Xbox One SmartGlass för Windows-telefon

Obs! För att styra OneGuide på Xbox One från en Windows-dator eller Windows-telefon måste du använda Xbox One SmartGlass-programvaran. Om du vill ansluta till din Xbox One-konsol för andra ändamål kan du använda Xbox-appen på Windows, iOS eller Android. Xbox 360 SmartGlass-programvaran kan inte ansluta till din Xbox One.

Anslutningskrav för SmartGlass

SmartGlass använder en anslutning mellan din Xbox One och en ansluten enhet. Både konsolen och den anslutna enheten måste vara påslagna och inloggade på Xbox Live. Du kan ansluta via:

• Ett lokalt nätverk eller hemmanätverk
  • Internet
  • Ett 3G- eller 4G-mobilnätverk

Ju snabbare och tillförlitligare din anslutning är, desto bättre fungerar SmartGlass. För bästa resultat rekommenderar vi att du använder ditt lokala nätverk.

Konfigurera SmartGlass på Xbox One

Så här kommer du igång med SmartGlass på din konsol:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar och sedan Alla inställningar.
  3. Välj Inställningar och sedan Xbox-appanslutningar.
  4. I Xbox-appanslutningar väljer du det alternativ som passar dig bäst.

Konfigurera din SmartGlass-enhet för anslutning till konsolen

På din SmartGlass-enhet loggar du in på SmartGlass-appen med det Microsoft-konto som är kopplat till din Xbox-gamertag. Om du inte vet vilket Microsoft-konto som är kopplat till ditt Xbox-konto läser du Vanliga frågor och svar för Microsoft-konton. Sedan kan du ansluta din SmartGlass-enhet till din konsol.

SmartGlass-appen svarar långsamt eller du får ett meddelande om långsam anslutning

Lösningar för telefoner och surfplattor

Anslut telefonen till ditt trådlösa hemnätverk. Även om din smartphone eller pekplatta kan kommunicera med konsolen via ett mobilt nätverk får du bäst prestanda om telefonen är ansluten till samma trådlösa nätverk som konsolen.

Lösningar för Windows-datorer

Mer information om hur du felsöker anslutningen mellan din Windows-dator och Xbox Live hittar du i Ansluta till Xbox Live från en dator.

SmartGlass-appen hittar inte eller kan inte ansluta till konsolen

Kontrollera att du använder samma Microsoft-konto

Om Xbox SmartGlass-appen inte hittar din Xbox ser du till att det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-gamertag är samma som det Microsoft-konto du använder för att logga in på SmartGlass. Om du inte vet vilket Microsoft-konto som hör till ditt Xbox Live-konto läser du Hitta ditt Microsoft-konto eller lösenord.

Aktivera SmartGlass på din Xbox One

Om du vill göra detta på Xbox One följer du anvisningarna upptill på den här sidan.