Felsöka Groove Musik på Xbox One

Om du har problem med att använda Groove Musik på Xbox One-konsolen kan det bero på ett appfel eller på en konsolinställning.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Avinstallera och installera sedan om appen

1. Gå till Startsidan.
  2. Tryck på menyknappen på handkontrollen.
En pil framhäver menyknappen på Xbox One-handkontrollen.
  1. Välj Inställningar.
    Obs! Du kan säga Xbox, go to settings från vilken skärm som helst, men du behöver en handkontroll när du har kommit till skärmen Inställningar.
  2. Välj System och sedan Lagringsutrymme.
  3. Välj den primära lagringsenheten.
  4. Välj Spel och appar.
  5. Hitta och välj objekt som rör "Groove Musik".
  6. Välj Ta bort.
  7. Från Startsidan i Xbox går du till Appar och sedan Bläddra igenom appar.
  8. Välj Groove Musik-appen.
  9. Välj Bekräfta nedladdning för att ladda ned och installera appen.

Lösning 2: Testa Xbox Live-tjänsten

1. Gå till Startsidan.
  2. Tryck på menyknappen på handkontrollen.
  3. Välj Inställningar.
  4. Välj Nätverk.
  5. Välj Testa nätverksanslutning till höger på skärmen Nätverksinställningar.
  • Om du kan ansluta till Xbox Live fungerar konsolen.
  • Om du inte kan ansluta till Xbox Live kommer anslutningstestet att visa dig var i anslutningsprocessen felet uppstår och vilken typ av fel det är. Anteckna den här informationen och försök sedan lösa problemet med lösningen för Xbox One-nätverksanslutningsfel.

Lösning 3: Ta bort din profil och ladda ned igen

Profilen kan ha skadats. Ta bort den på följande sätt:

1. Gå till Startsidan.
  2. Tryck på menyknappen på handkontrollen.
  3. Välj Inställningar.
  4. Bläddra till höger. Välj Ta bort konton under ANDRA PERSONER.
  5. Markera det konto som du vill ta bort och välj sedan Välj den här personen.
  6. Bekräfta genom att välja Ta bort från denna Xbox.
  7. Välj Stäng när du är klar.

Så här laddar du ned Xbox Live-profilen igen:

1. Välj Logga in i det övre vänstra hörnet på startsidan.
  2. Välj Lägg till ny.
  3. Skriv Microsoft-kontos e-postadress och lösenord.
  4. Läs användningsvillkoren och sekretesspolicyn och välj därefter I accept.
  5. Läs sekretessinställningarna som du har angett för kontot. Välj Nästa.
  6. Välj inloggnings- och säkerhetsinställningar.
  7. Titta på din spelarbild och välj sedan Nästa.
  8. Välj en färg på hemskärmen och sedan Nästa.
  9. Välj Fortsätt.
  10. Titta på medlemskapsalternativen och tryck sedan på A-knappen för att slutföra kontokonfigurationen.