Felsöka Film & TV på Xbox One

Om du har problem med att använda Film & TV på Xbox One-konsolen kan det bero på ett appfel eller på en konsolinställning.

Obs! Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker sedan igen:

TV, musik och video: körs
2017-06-25T10:44:00.8644043+00:00

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar.

Lösning 1: Uppgradera till den senaste programvaruversionen för Xbox

Film & TV-appen uppdaterades nyligen för att köras på den senaste programvaruversionen för Xbox. Du måste köra den för att kunna använda Film & TV på konsolen i fortsättningen.

Kontrollera att du har den senaste programvaruversionen:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden och rulla sedan ned till Inställningar.
  2. Välj Alla inställningar.
  3. Rulla ned till System och välj sedan Konsolinformation och uppdateringar.

Om du ser en ruta med "Inga tillgängliga uppdateringar" har du den senaste versionen av Xbox-programvaran. Om en tillgänglig uppgradering visas markerar du den för att fortsätta och uppgradera.

Obs! Alla öppna spel och appar stängs när konsolen uppdateras.

Lösning 2: Ta bort dubblettversioner av Film & TV

Om du har uppgraderat till den senaste versionen av Xbox-programvaran och ser flera paneler för Film & TV kan du göra följande för att ta bort den äldre versionen.

Först startar du en av Film & TV-versionerna.

Om du ser ett meddelande som säger att du behöver en uppdatering har du startat den äldre versionen appen. Så här tar du bort den versionen:

1. Välj Avbryt från uppdateringsskärmen.
  2. I listan med appar väljer du den Film & TV-panel du just startade och sedan trycker du på menyknappen .
  3. Välj Hantera app och välj sedan Avinstallera alla på nästa skärm.

När den är avinstallerad kan du dölja panelen som visas i Klar att installeras under Mina spel och appar. Det gör du genom att markera panelen, trycka på menyknappen och sedan välja Dölj i listan.

Om Film & TV-appen startar utan att kräva uppdateringar har du startat den senaste versionen av appen. Följ anvisningarna ovan för att avinstallera och ta bort den äldre versionen av appen.

Lösning 3: Testa Xbox Live-tjänsten

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden och rulla sedan ned till Inställningar.
  2. Välj Alla inställningar.
  3. Välj Nätverk och sedan Nätverksinställningar.
  4. Välj Testa nätverksanslutning under Felsökning.
    • Om du kan ansluta till Xbox Live fungerar konsolen.
    • Om du inte kan ansluta till Xbox Live kommer anslutningstestet att visa dig:
      • Var i anslutningsprocessen felet inträffar.
      • Vilken typ av fel det är.

Anteckna den här informationen och försök sedan lösa problemet med Lösning på Xbox One-nätverksanslutningsfel.

Lösning 4: Avinstallera och installera sedan om appen

Anvisningarna nedan hjälper dig att avinstallera och installera om Film & TV-appen. Din filmsamling tas inte bort om du följer anvisningarna.

1. Om du vill återgå till Startsidan trycker du på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Sedan väljer du Startsidan.
  2. Rulla åt höger och välj Mina spel och appar.
  3. Rulla nedåt till Appar och markera sedan panelen Film & TV.
  4. Tryck på menyknappen  på handkontrollen och välj sedan Avinstallera.
  5. På bekräftelseskärmen väljer du Avinstallera alla.
  6. Starta om konsolen: Tryck på Xbox-knappen  så att guiden öppnas och rulla sedan ned till Inställningar och välj Starta om konsolen. Välj Ja på bekräftelseskärmen.
  7. När konsolen har startat om rullar du åt höger till Store och sedan rullar du nedåt för att välja Bläddra i filmer.
  8. På sidan Store rullar du nedåt och väljer Mina filmer & TV.
  9. Välj Installera för att ladda ned och installera Film & TV-appen.

Lösning 5: Ta bort din profil och ladda ned igen

Profilen kan ha skadats. Ta bort den på följande sätt:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden och rulla sedan ned till Inställningar.
  2. Välj Alla inställningar.
  3. Välj Ta bort konton under Konto.
  4. Markera det konto som du vill ta bort och bekräfta det sedan genom att välja Ta bort.

Så här laddar du ned din Xbox-profil:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden och rulla sedan upp till Inloggning.
  2. Välj Lägg till och hantera och välj sedan Lägg till ny.
  3. Skriv Microsoft-kontos e-postadress och lösenord.
  4. Läs användningsvillkoren och sekretesspolicyn i tillämpliga fall och välj därefter Jag accepterar.
  5. Gå igenom de sekretessinställningar du har angett för kontot och välj sedan Nästa.
  6. Välj inloggnings- och säkerhetsinställningar.
  7. Titta på din spelarbild och välj sedan Nästa.
  8. Välj en färg på Startsidan och välj sedan Nästa.
  9. När du är klar trycker du på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Välj sedan Startsidan för att gå till Startsidan.