Spela in spelklipp med Spel-DVR

Med Spel-DVR kan du spela in videoklipp av ditt spelande som du sedan kan redigera i Upload Studio och dela.

Video: Spela in spelklipp på Xbox One

Titta på videon om att spela in spelklipp på Xbox One. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Så här fångar du de senaste 30 sekunderna av spelande

Hände just något otroligt? Du kan när som helst fånga de senaste 30 sekunderna av spelande.

Om du använder Kinect-sensorn säger du "Xbox, record that!" Om du använder Cortana med Kinect eller ett headset säger du "Hey Cortana, record that!"

Om du vill spela in med en handkontroll dubbeltrycker du på Xbox-knappen  och sedan trycker du på X -knappen .

Så här skapar du ett klipp med en viss längd

Du kan sätta fast appen Ladda upp om du vill göra inspelningar med en viss längd. Så här gör du:

1. Starta det spel du vill spela in från.
  2. Dubbeltryck på Xbox-knappen  på handkontrollen, välj Sätt fast en app och välj sedan Spel-DVR.
  3. Välj ett av följande alternativ:
    1. Avsluta klipp nu: Skapa en video av hur du spelar. Du kan fånga det senaste tidsintervallet enligt följande:
      • 30 sekunder
      • 45 sekunder
      • 1 minut
      • 3 minuter
      • 5 minuter
    2. Starta nytt klipp: Spela in upp till 5 minuter av det du kommer att göra i spelet. Välj Starta inspelning och välj sedan Stoppa inspelning när du är klar.

Om du vill administrera dina klipp väljer du Visa alla klipp, väljer ett klipp och trycker på menyknappen  på handkontrollen för att se dina alternativ.