4K i Xbox One S

Video: 4K-video på din Xbox One S

Titta på videon om 4K-video på din Xbox One S. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Din Xbox One S kan visa 4K- och HDR-innehåll. Du måste ha en 4K-TV, men när du har det kan du titta på filmer och TV i livfull 4K-kvalitet.

Vad är 4K?

4K är en upplösning för din TV. Den tekniska benämningen är 4K UHD (eller 4K Ultra HD eller 4K Ultra High Definition), och upplösningen har fyra gånger så många bildpunkter som en HDTV med 1080p. Detta ger en skarpare, mer detaljrik bild. För att kunna uppleva 4K måste du ha tre saker: en 4K-TV, en enhet som kan spela upp 4K-innehåll (exempelvis Xbox One S) samt 4K-innehåll.

4K-uppgradering

När du ställer in konsolens upplösning på 4K UHD så visas allt på konsolen – startsidan, spel och appar – med 4K. 4K-innehåll visas med sin ursprungliga 4K-upplösning, och annat innehåll (exempelvis 1080p-innehåll) uppgraderas till 4K.

Ange din upplösning och uppgradera allt till 4K genom att dubbeltrycka på Xbox-knappen för att öppna guiden, gå till Inställningar > Alla inställningar och sedan välja Bildskärm och ljud > Video ut. Som TV-upplösning väljer du 4K UHD.

4K i spel och appar

Du behöver inte ange konsolens upplösning till 4K för att spela upp 4K-innehåll. Du kan ställa in konsolen på en annan upplösning, exempelvis 1080p, och när ett spel eller en app kräver 4K (och din TV stöder det 4K-läge som krävs), så växlar den automatiskt till 4K. Det här är användbart om du vill spela upp 1080p-innehåll med dess ursprungliga upplösning, men också vill ha tillgång till 4K-upplösning när du spelar upp 4K-innehåll.

Så här anger du en lägre upplösning samtidigt som du kan växla till 4K för att spela upp 4K-innehåll:

1. Öppna guiden och gå till Inställningar > Alla inställningar > Bildskärm och ljud > Video ut. Kontrollera sedan att TV-upplösning är inställd på 720p eller 1080p.
  2. Välj Avancerade videoinställningar och kontrollera att Tillåt 4K är markerat.

Om du har gjort allting rätt men 4K inte fungerar eller du inte ser de här inställningarna läser du Felsökning av 4K och HDR i Xbox One S.

Om du vill veta mer om vad din TV kan göra läser du Kontrollera din TV:s 4K- och HDR-kapacitet i Xbox One S.

Information om HDR finns i HDR i Xbox One S.

Obs!

Du måste ha en Xbox One S-konsol och en 4K-TV för att visa 4K- och HDR-innehåll. Om du inte är säker på att du har rätt utrustning kan du läsa Felsökning av 4K och HDR i Xbox One S om hur du kontrollerar din konsol och din TV.