Vanliga frågor om tillgänglighet, Xbox One och Kinect

Hitta svaren på vanliga frågor om tillgänglighet, Xbox One-konsolen och Kinect-sensorn.

Ämnen

Kan människor med funktionsnedsättningar använda Xbox One?

På Microsoft anser vi att så många som möjligt ska kunna njuta av interaktiv underhållning. Xbox One ger användarna signifikanta tekniska förbättringar. Med inmatning via rörelser, röster och trådlös handkontroll har vi gjort många funktioner och alternativ mer tillgängliga och därmed gett användarna flera sätt att spela spel och se underhållning på Xbox.

Vi förstår att varje persons förmåga är unik och att inte alla Xbox-spel och -upplevelser kan användas av alla användare. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra Xbox-upplevelsen för alla användare. Vi arbetar aktivt med att ta in feedback på hur vi kan förbättra Xbox- och Kinect-tekniken och vi tar denna feedback i beaktande när vi arbetar med uppdateringar och framtida versioner av våra produkter och tjänster.

Jag sitter i rullstol/jag måste sitta ned hela tiden. Kan jag använda Xbox One?

Sittande personer kan använda många funktioner och spel utvecklade för Xbox One. Om Kinect-sensorn som levereras med Xbox One-konsolen kan användas av sittande användare beror för närvarande i huvudsak på de olika spelen och apparna. Vissa spel och upplevelser passar bättre för sittande användare än andra. Utvecklarna kan utforma sina appar och spel så att användare kan välja bort eller utföra aktiviteter de har problem med. Vi fortsätter att utbilda utgivarna för att uppmuntra dem att tillhandahålla en underhållande spelupplevelse som uppfyller behoven hos en bredare publik.

Du kan navigera i gränssnittet på Xbox One och använda handkontrollen för att undersöka gratis underhållningsfunktioner på Xbox Live, t.ex. Groove och Video Kinect, såväl sittande som stående.

Har Xbox One stöd för teckenspråk?

För närvarande saknar Xbox One stöd för att ge kommandon till Kinect-sensorn med teckenspråk.

Kan jag använda taligenkänning och diktering i Xbox One?

Information om hur du använder taligenkänning finns i Använda röstkommandon med Xbox One.

Obs! Röstkommandon är inte tillgängliga i alla regioner. En lista med Xbox One-funktioner och i vilka regioner de är tillgängliga finns i Tillgänglighet för Xbox One-funktioner.

Jag har talsvårigheter/jag har en dialekt. Fungerar taligenkänning och diktering för mig?

För att ge bästa möjliga respons på användarkommandon har röstigenkänningsfunktionen i Xbox One utformats för att reagera på specifika röstmönster. Den här funktionen bidrar till att minimera oavsiktlig skärmrespons på ljud från omgivningen. Detta kan påverka systemets förmåga att spåra och reagera på ljud och röster som inte går att mappa till databasen med kända talkommandon.

Obs! Röstkommandon är inte tillgängliga i alla regioner. En lista med Xbox One-funktioner och i vilka regioner de är tillgängliga finns i Tillgänglighet för Xbox One-funktioner.

Kan jag få fullt utbyte av videoklipp och filmer på min Xbox One trots att jag har en hörselskada?

Ja. På Xbox One-konsolen kan Film och TV visa undertexter för de videor som har sådana. Det är videoprogramägarna och inte Microsoft som tillhandahåller undertexterna.

Finns textning för tv-program och filmer?

Videoprogramägarna förväntas tillhandahålla IP-levererade undertexter för alla icke undantagna, förinspelade fullängdsvideoprogram som sänds i amerikansk TV. Andra program kommer att undertextas senare i enlighet med FCC-riktlinjer.

Hur ställer jag in min Xbox One-konsol för att visa undertextning?

För videor som erbjuds via Film och TV, och för många appar från tredje part, kan du använda inställningarna på din Xbox One för att visa undertextning när sådan är tillgänglig.

Så här aktiverar du undertextning på din Xbox One-konsol:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Under Hjälpmedel väljer du Textning.
  5. Välj bland de tillgängliga alternativen.

Sparar Xbox One inställningarna för undertextning på min konsol eller i mitt Xbox-konto?

Xbox One-konsolen sparar normalt undertextningsinställningarna för videos från första part och appar från tredje part. Det innebär att en video med undertexter som spelas upp på din konsol eller dator kommer att visa undertexterna. Om du vill stänga av undertexten följer du de inledande anvisningarna i föregående svar och väljer Closed Captioning off.

Mer information om inställningarna för undertextning finns i Så här ändrar du inställningarna för undertextning på din Xbox One-konsol.

Anmärkningar

• En del appar från tredje part, t.ex. Netflix, kan spara dina undertextningsinställningar i appens kontoinställningar.
  • Om du använder ditt Xbox-konto för att logga in på en Xbox One-konsol som inte är din, måste du ange dina undertextningsinställningar på den konsolen eller datorn på samma sätt som du gjorde på din egen konsol eller dator.

Hur kommer undertexterna att se ut på min Xbox One?

Videoundertexterna på Xbox One liknar undertexterna på din TV. Konsolen visar dem som text framför den video som spelas upp på skärmen. När undertextning har aktiverats kommer standardinställningen för undertextning att visa vit text på svart bakgrund.

Om du vill ändra hur undertexterna visas på din skärm läser du Så här ändrar du inställningarna för undertextning på din Xbox One-konsol

Måste jag vara online för att titta på en video med undertexter?

Nej. När du köper och laddar ned en video med undertextning via Film och TV lagras hela filen, inklusive kapaciteten för undertexter, på din Xbox One-konsol oavsett om du har aktiverat undertextning via konsolen eller inte. Det innebär att även om du behöver en Internet-anslutning för att ladda ned en video till din konsol behöver du inte vara ansluten till Internet eller Xbox Live för att spela upp en video med undertextning.

Vem kontaktar jag för att be om undertextning av en video?

Undertexter tillhandahålls av videoprogramägarna, som vanligen är filmstudior eller TV-bolag (eller deras moderbolag) som äger videoinnehållet. Om du vill ha undertextning av en specifik film eller TV-show kontaktar du innehållsägaren.

Vem kontaktar jag om undertextningen inte fungerar som den ska?

Om du har problem med IP-undertexter (Internet Protocol) kontaktar du Rob Sinclair, Chief Accessibility Officer, via e-post till Microsoft Closed Captioning Accessibility Issues eller genom att använda följande kontaktinformation:

Rob Sinclair
Chief Accessibility Officer
Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052-6399, USA
Telefon: +1 425 882 8080
Fax: +1 425 936 7329

Hur engagerar Microsoft de Xbox One-användare som har funktionshinder?

I vår strävan att hela tiden förbättra Xbox One-upplevelsen pratar vi med användare som har funktionshinder för att ta reda på hur vi kan förbättra Xbox- och Kinect-upplevelsen för alla användare. Vi utbildar också utgivarna i hur de ska utforma sina titlar för att nå en bredare publik, inklusive användare med fysiska och sensoriska funktionsnedsättningar och personer med unika spelbehov. Användare med funktionsnedsättningar kan också kontakta Xbox Accessibility Information team.

Var finns det mer information om Microsofts arbete med tillgänglighet?

Besök webbplatsen Microsoft Accessibility.

Jag skulle vilja prata med någon på Microsoft om tillgänglighetsproblem med Kinect. Vem kan jag prata med?

Om du har frågor om tillgänglighet eller feedback som rör Xbox One eller någon annan Xbox-produkt kan du kontakta oss via e-post till xaccess@microsoft.com. Någon i vårt team kommer då att svara på dina frågor eller hänvisa dig till den lämpligaste personen.