Så här justerar du bildskärmsinställningarna på din Xbox One-konsol

En del av den fullständiga Kom igång med Xbox One.

Justera bildskärmsinställningarna

Din Xbox One-konsol stöder många olika bildskärmsinställningar. Det är lätt att välja de inställningar som passar bäst för din TV. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Bildskärm och ljud och sedan Video ut.
  5. Välj de inställningar för skärm och bild som passar för din TV.

Anmärkningar

Förklaring av bildskärmsinställningarna

TV-upplösning

Din Xbox One-konsol har stöd för följande upplösningar. Dessa upplösningar är standard för HDTV-apparater:

• 720p
  • 1080p

Din Xbox One bör automatiskt välja den inställning som bäst passar din TV.

Obs! Xbox One-konsolen kommer automatiskt att gå tillbaka till föregående inställning om du inte bekräftar den nya inställningen inom 15 sekunder.

TV-anslutning

Det finns tre inställningar för att hantera avkänning av tillgängliga upplösningar. Du kan specificera någon av följande TV-anslutningsinställningar:

• Automatisk identifiering. Vi rekommenderar att du låter TV-anslutningen vara kvar på den här inställningen. Då kan Xbox One-konsolen välja TV-upplösning baserat på information från TV:n.

• DVI. Vi rekommenderar att du väljer den här inställningen bara om du använder en HDMI-till-DVI-omvandlare.

Obs! Om du väljer DVI inaktiveras HDMI-ljud. Du får inget ljud såvida du inte använder optiskt ljud.

• HDMI. Välj den här inställningen om du vet att det finns en upplösning som stöds av såväl Xbox One-konsolen som din TV, men den upplösningen inte finns med på listan. Med den här inställningen kan du välja en upplösning som stöds av både konsolen och TV:n.

Obs! Om du väljer en upplösning som inte stöds av din TV väntar du 15 sekunder tills bekräftelsedialogrutan försvinner.

Kalibrera HDTV

Med Kalibrera HDTV kan du konfigurera optimala inställningar för din TV. Du kan justera höjd-/breddförhållande, skärpa, ljusstyrka, kontrast och andra inställningar. Du kan också behöva justera en del inställningar på din TV, så läs tillverkarens dokumentation för information om hur du får fram menyalternativen på din TV.

Obs! Du kanske också vill kalibrera din TV för att få bästa möjliga visuella upplevelse av spel, filmer och TV-program. Information om hur du kalibrerar din TV finns i TV-tillverkarens dokumentation.

Färgdjup

Färgdjupet är det antal bitar med färgdata som används för att visa varje pixel. Med True colors används 24 bitar med färgdata för att representera de tre RGB-färgerna. Om du vet att din TV har stöd för Deep Color kan du välja ett större färgdjup.

Färgrymd

Vi rekommenderar varmt att du lämnar färgrymdsinställningen på Standard (rekommenderas). Då väljs signalen RGB Limited, sändningsstandarden för videoinnehåll som är avsedd för användning med TV-apparater.

Tillåt 50 Hz

Den här inställningen tillåter att Xbox One återger en 50 Hz-signal om videokällan är kodad för 50 Hz. Det här är standarduppdateringsintervallet i Europa, Mellanöstern och Afrika och många platser i Asien.

Tillåt 24 Hz

Med den här inställningen kan du titta på film med uppdateringsfrekvensen 24 Hz, vilket är den naturliga bildfrekvensen för att titta på film.

Tillåt 3D

Med den här inställningen kan du titta på Blu-ray-skivor i 3D på Xbox One.

Obs! Din TV måste vara förberedd för 3D om du ska kunna titta på 3D-innehåll.