Anpassa dina Xbox One-inställningar

När du väljer Xbox One-inställningar på menyn Inställningar kan du anpassa hur din Xbox One-konsol uppför sig. Det innefattar inställningar för aviseringar, Spel-DVR och strömning, SmartGlass-anslutningar och önskad videoleverantör.

Obs! Om du letar efter allmän information om inställningar för Xbox One läser du Ändra dina konsolinställningar på Xbox One.

Anpassa dina inställningar

Så här kommer du åt Inställningar:

1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Inställningar.

Aviseringar

Välj vilka popup-aviseringar du vill se. Du kan aktivera eller avaktivera följande aviseringar:

• Visa aviseringar
  • Skype
  • Meddelanden
  • Grupp
  • Spel och system
  • Inloggning och sändning
  • Aviseringar i guiden
  • Aktivitetsfeed
  • Nya följare

Mer information finns i Popup-aviseringar på Xbox One.

Spel-DVR och strömning

Du kan ändra följande inställningar:

• Tillåt sändningar och klipp
    Aktivera det här alternativet om du vill att vad du spelar ska vara synligt för andra genom att använda Twitch för att sända eller genom att använda Spel-DVR för att ta spelbilder och dela dem med andra. Mer information finns i Om Upload och Upload Studio på Xbox One.
  • Tillåt Spela upp på-strömning
    Aktivera det här alternativet om du vill spela upp video och musik på din Xbox One från snabbknappen Dela i Windows 8 eller 8.1 och andra enheter som är kompatibla med Spela upp.
    Mer information om Spela upp på-strömning hittar du i Använd Spela upp på för att strömma innehåll från Groove och Film och TV till konsolen.
  • "Spela in det här" spelar in
    I en nedrullningsbar lista väljer du hur lång tid av ditt spelande som ska spelas in.
  • Tillåt strömning av spel på andra enheter
    Aktivera det här alternativet om du vill strömma spel till Xbox-appen på en enhet med Windows 10.

SmartGlass-anslutningar

Med det här alternativet kan du ange hur konsolen svarar på anslutningsförfrågningar från SmartGlass-enheter.

Preferred video provider

Med det här alternativet kan du ställa in din TV-innehållsleverantör som primär leverantör, vilket gör att deras innehåll prioriteras och visas först vid sökningar.

Mer information om hur du hittar din tv-leverantör finns i Xbox-forumen för tv-maskinvara.