Så här ändrar du ströminställningarna på Xbox One-konsolen

Det är enkelt att anpassa ströminställningarna på din Xbox One-konsol. Du kan till exempel konfigurera din konsol så att den stänger av sig automatiskt eller så att den kan startas med ett röstkommando (där de är tillgängliga).

Så här konfigurerar du ströminställningarna:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar > Alla inställningar > Energi och uppstart.
  3. Välj Energiläge och uppstart. Du har följande alternativ:
    • Stäng av efter – Konsolen stängs av automatiskt när den inte används.
    • Energilägen för TV och A/V – Välj hur enheter som är anslutna till konsolen beter sig vid uppstart, t.ex. en TV, digitalbox eller förstärkare.
    • Startljud – Välj när du vill höra Startljudet eller inte höra det alls.
    • Energiläge – Välj Standbyläge om du vill att konsolen ska ta uppdateringar, vakna till röstkommando och göra andra saker medan den är avstängd. Välj Energisparläge om du vill stänga av helt och inte ha standbylägets funktioner.

Så här stänger du av eller startar din konsol:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar > Alla inställningar > Energi och uppstart.
  3. Välj Stäng av eller starta om. Du har följande alternativ:
    • Stäng av helt och hållet – Konsolen stängs av.
    • Starta om nu – Konsolen startas om omedelbart.

Obs! Stäng av helt och hållet stänger av konsolen helt, oavsett om energiläget angetts till standbyläge eller inte. Det ändrar dock inte inställningen standbyläge.