Så här ändrar du ströminställningarna på Xbox One-konsolen

Det är enkelt att anpassa ströminställningarna på din Xbox One-konsol. Du kan till exempel konfigurera din konsol så att den stänger av sig automatiskt eller så att den kan startas med ett röstkommando (där de är tillgängliga).

Så här konfigurerar du ströminställningarna:

1. Dubbeltryck på Xbox-knappen så att guiden öppnas.
  2. Välj Inställningar > Alla inställningar > Energi och uppstart.
  3. Välj Energiläge och uppstart. Du har följande alternativ:
    • Stäng av efter – Konsolen stängs av automatiskt när den inte används. Alternativen är
      • 1 timmes inaktivitet
      • 6 timmars inaktivitet
      • Slå inte av automatiskt
    • Energilägen för TV och A/V – Välj hur enheter som är anslutna till konsolen beter sig vid uppstart, t.ex. en TV, digitalbox eller förstärkare.
    • Håll min konsol, mina spel och mina appar uppdaterade – Välj att få systemuppdateringar automatiskt medan konsolen är avstängd och uppdatera spel och appar i bakgrunden.

Obs! Om konsolen befinner sig i energisparläge är alternativet Håll mina spel och appar uppdaterade. Automatiska systemuppdateringar är inte tillgängliga i energisparläge, men du kan fortfarande välja att uppdatera dina spel och appar i bakgrunden medan konsolen är påslagen.

• Energiläge – Välj Standbyläge om du vill att konsolen ska ta uppdateringar, vakna till röstkommando och göra andra saker medan den är avstängd. Välj Energisparläge om du vill stänga av mer komplett och inte ha standbylägets funktioner.
    • Om du väljer Standbyläge har du dessa ytterligare alternativ:

• Väck Xbox genom att säga ... – Tillåt att konsolen startas med röstkommando (där de är tillgängliga).
    • När Xbox är av, stäng av lagringsutrymme – Ändra beteende hos din externa lagringsenhet. Om du har problem med den rekommenderar vi att du inte väljer detta alternativ.
    • Vid start, gå till TV – Låter konsolen gå direkt till OneGuide-appen för TV-tittande i stället för till startsidan.

Så här stänger du av eller startar din konsol:

1. Dubbeltryck på Xbox-knappen så att guiden öppnas.
  2. Välj Inställningar > Alla inställningar > Energi och uppstart.
  3. Välj Stäng av eller starta om. Du har följande alternativ:
    • Stäng av helt och hållet – Konsolen stängs av.
    • Starta om nu – Konsolen startas om omedelbart.

Obs! Om konsolen är satt till standbyläge kommer Stäng av helt och hållet att stänga av konsolen helt, så att den inte tar emot uppdateringar, vaknar till röstkommando eller startar lika snabbt efter avstängning. Detta gäller bara avstängning i Inställningar. Om du stänger av konsolen normalt med guiden, handkontrollen, röstkommando eller av/på-knappen behåller den standbyläget. (Om konsolen är satt till energisparläge gör Stäng av helt och hållet samma sak som vid alla andra typer av avstängningar.)