Kontrollera din TV:s 4K- och HDR-kapacitet i Xbox One S

Kontrollera din TV:s 4K- och HDR-kapacitet genom att trycka på Xbox-knappen för att öppna guiden, välja Inställningar > Alla inställningar > Bildskärm och ljud och sedan välja Avancerade videoinställningar > Information om 4K-TV.

4k-TV information skärm

TV-upplösning

Upptäcker om din TV kan visa upplösningen 4K UHD vid 60 Hz. Detta krävs för att uppgradera system, spel och vissa appar till 4K. Med andra ord innebär det att din konsol kör på 4K hela tiden, oavsett innehåll.

4K UHD krävs dock inte som upplösningsinställning för att spela upp 4K-innehåll. Spel och appar som använder 4K-funktioner såsom 4K-upplösning (för att titta på filmer) och HDR (för filmer och spel) kan aktivera de funktionerna utan att behöva fullständig 4K UHD-upplösning.

Titta på filmer och TV

Film- och TV-innehåll lagras och spelas upp på olika sätt. Vissa videoappar kan spela upp 4K-innehåll med olika uppdateringsintervall, och några stöder också HDR-innehåll (High Dynamic Range). Det här avsnittet testar din TV:s kapacitet att visa olika 4K- och HDR-lägen.

Din TV kanske stöder exempelvis 4K vid 24 Hz men inte 4K vid 60 Hz. I så fall kan den visa filmer för 4K vid 24 Hz i deras ursprungliga format, men innehåll för 4K vid 60 Hz kan visas i 1080p i stället. Hur innehållet visas beror på videoappen, det tillgängliga innehållet och din TV:s funktioner.

Spela spel

Vissa spel är HDR-kompatibla. Det här avsnittet testar din TV:s kapacitet att visa HDR för spel.

Om din TV borde ha bättre kapacitet än informationsskärmen för 4K-TV anger går du till Felsökning av 4K och HDR i Xbox One S och ser hur problemet kan åtgärdas.

Du hittar teknisk information som stöder testerna på den här skärmen i Tekniska krav för 4K i Xbox One S.

Obs! Du måste ha en Xbox One S-konsol och en 4K-TV för att visa 4K- och HDR-innehåll. Om du inte är säker på att du har rätt maskinvara kan du läsa Felsökning av 4K och HDR i Xbox One S om hur du kontrollerar din konsol och din TV.