Vanliga frågor om Xbox Ones bakåtkompatibilitet

På den här sidan besvaras vanliga frågor om hur kompatibla spel och tillbehör för Xbox 360 är med din Xbox One-konsol.

Obs! Om du har följande frågor läser du Spela Xbox 360-spel på din Xbox One.

• Hur spelar jag ett Xbox 360-spel på Xbox One?
  • Hur fortsätter jag att spela ett pågående Xbox 360-spel på min Xbox One?
  • Hur öppnar jag Xbox 360-guiden på Xbox One?

vanliga frågor

Xbox 360-spelens kompatibilitet med Xbox One

Kan jag använda mina Xbox 360-spel på Xbox One (eller omvänt)?

Ja, du kan spela ett ökande antal digitala och skivbaserade Xbox 360-spel på Xbox One. Xbox 360-spel körs i ett emuleringsprogram på Xbox One. Det innebär att du kan använda de flesta funktionerna från båda systemen när du spelar, t.ex. skärmbilder, sändning och Spel-DVR.

Obs! Xbox One-spel fungerar inte på Xbox 360.

När kommer jag att kunna spela mina andra Xbox 360-spel på Xbox One?

Vi fortsätter att lägga till fler Xbox 360-titlar. Kontrollera listan med tillgängliga spel ofta för att se om dina titlar har lagts till. Du kan även föreslå dina favoriter på Xbox-feedback

Hur öppnar jag objekt som visas som Xbox 360-aviseringar?

När en Xbox 360-avisering visas håller du ned knappen Visa och menyknappen samtidigt för att hantera den.

Kan jag spela spel för flera personer med kompisar som spelar samma spel på Xbox 360 eller Xbox One?

Ja. I spel som flera personer kan spela samtidigt kan du spela med andra som äger titeln på Xbox 360.

Hur växlar jag från att spela ett spel på Xbox One till att spela det på Xbox 360?

När du spelar på Xbox One laddas sparade Xbox 360-spel upp först när du har avslutat spelet. Du måste avsluta spelet från startsidan eller starta ett annat spel som inte är bakåtkompatibelt innan konsolen laddar upp de data som har sparats. Om du stänger av konsolen laddas dessa data upp när du sätter på den igen.

Kommer mina avatarer och achievements från Xbox 360 att finnas tillgängliga för mig på Xbox One?

Dina avatarer och achievements förs över från Xbox 360 via Xbox Live. De är tillgängliga när du loggar in på din Xbox-profil på din Xbox One-konsol.

Hur tar jag bort Xbox 360-spelen och -profilerna som har sparats på min Xbox One-konsol?

Du kan ta bort alla Xbox 360-spel och -profiler som har sparats på konsolen på följande sätt:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. .
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj System.
  5. Välj Lagring och välj sedan Rensa lokal Xbox 360-lagring.
  6. Välj Ja. Konsolen startas nu om. (Detta påverkar inte spel som har sparats i molnet eller Xbox One-spel eller -profiler.)
Kan jag vara inloggad både på min Xbox 360- och min Xbox One-konsol samtidigt?
Om du äger en Xbox 360-konsol och en Xbox One-konsol kan du vara inloggad på båda samtidigt. Du kan dock bara vara inloggad på en Xbox One-konsol och Xbox 360-konsol åt gången.

Jag har problem med att köpa/ladda ned ett Xbox 360-spel på min Xbox One-konsol. Vad ska jag göra?

Om du har problem med att köpa eller ladda ned ett Xbox 360-spel eller ett Xbox 360 Games with Gold-spel på din Xbox One-konsol läser du Felsöka köp från Xbox 360-marknadsplatsen för anvisningar.

Xbox 360-tillbehörens kompatibilitet med Xbox One

Min TV har bara en HDMI-port. Kan jag ansluta min Xbox 360 till min TV via min Xbox One-konsol?

Ja. Du kan koppla din Xbox 360 till Xbox One via HDMI In-porten på Xbox One.

Obs! Om du länkar samman de två konsolerna och använder Kinect-sensorn för båda konsolerna rekommenderar vi att du stänger av ljudet på en av Kinect-mikrofonerna för att undvika röstkommandointerferens.

Kan jag använda Xbox 360 trådlös/trådburen handkontroll, tillbehör (racingratt, trådlöst headset, osv.) eller strömförsörjning för Xbox 360 med Xbox One (eller vice versa)?

Nej. Handkontroller och tillbehör som fungerar med Xbox 360 fungerar inte med Xbox One (och omvänt). Strömförsörjningen från Xbox 360 går heller inte att ansluta till Xbox One-konsolen och den uppfyller inte den nya konsolens krav på strömförsörjning.

Kan jag koppla in den flyttbara hårddisken från min Xbox 360 till min Xbox One?

Nej. Xbox 360-hårddisken är inte kompatibel med Xbox One. Om du har en Xbox-profil på Xbox 360 laddas profilen ned automatiskt till din Xbox One-konsol under installationen.

Xbox One har en inbyggd hårddisk på 500 GB, och du kan ansluta en kompatibel extern lagringsenhet. Mer information om hur du konfigurerar och administrerar extern lagring för din Xbox One-konsol finns i Hur du hanterar lagring på Xbox One.

Kan jag använda den USB-enhet jag använder med min Xbox 360 för att utöka lagringsutrymmet på min Xbox One?

Om du vill ha mer lagringsmöjligheter kan du använda en extern USB 3.0-enhet med kapaciteten 256 GB eller mer.

Hur skiljer sig min nya Kinect-sensor från Kinect-sensorn till min Xbox 360? Kan jag använda Kinect-sensorn från min Xbox 360 med min Xbox One?

Den nya Kinect för Xbox One har en 1080p-kamera och fungerar på mindre spelområden än sin Xbox 360-föregångare. Den har också ett 1:1-rörelseförhållande med liten eller ingen fördröjning.

Det är valfritt att använda Kinect-sensorn med Xbox One. Vissa funktioner, som automatisk spelaridentifiering och röst-/rörelsestyrning, fungerar dock inte utan den.

Obs! Kinect-sensorn för Xbox 360 fungerar inte på Xbox One.

Kan jag ställa Xbox One på högkant som jag kan med min Xbox 360?

Nej. Xbox One-konsolen är konstruerad för att stå vågrätt. Ställ den inte på högkant.