Så här konfigurerar du ljudinställningar på Xbox One-konsolen

På den här sidan beskrivs hur du konfigurerar ljudinställningar för Xbox One-konsolen.

Xbox One stöder både HDMI-anslutningar och optiska ljudanslutningar och en mängd olika ljudsignalformat, såväl komprimerade och okomprimerade som surround. Dessa format beror på ditt system och kan skilja sig från de format som visas här. Normalt behöver du bara justera dessa inställningar när du använder en hemmabioanläggning med surroundljud.

Ljudkonfigurationer för Xbox One

Anslut Xbox One-konsolen till en hemmabio- eller ljudanläggning

Om du inte redan läst Ansluta Xbox One-konsolen till en ljudanläggning går du dit och tar reda på vilka kablar som behövs. Följ anvisningarna på den här sidan om du vill konfigurera ljudinställningarna för en hemmabioanläggning.

Konfigurera konsolens ljudinställningar

Om du redan anslutit Xbox One till en hemmabio- eller ljudanläggning är det dags att konfigurera ljudinställningarna på Xbox One. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Bildskärm och ljud.
  5. Välj Ljud ut.
  6. Under Digitalt ljud väljer du endera HDMI-ljud eller Optiskt ljud beroende på viken kabeltyp du använder för att ansluta konsolen till din ljudmottagare eller TV.
  7. Välj det alternativ som gäller för din anläggning.

HDMI-ljudalternativ

• Av
  • Stereo okomprimerat
  • 5.1 okomprimerat
  • 7.1 okomprimerat
  • Bitström ut

Optiska ljudalternativ

• Av
  • Stereo okomprimerat
  • Bitström ut

Bitstream-format

• DTS Digital Surround
  • Dolby Digital

Anmärkningar

• Alternativen som visas beror på din anläggning. Alla alternativ som du ser här kanske inte visas.
  • Digitalt surroundljud (t.ex. Dolby 5.1) från din kabel- eller satellitemottagare finns för närvarande bara som beta. Gå till följande avsnitt på den här sidan för att lära dig hur du aktiverar det.
  • På menyerna HDMI-ljud och Optiskt ljud används alternativet Bitstream ut för att indikera att utgången använder ett av de digitala ljudformat som stöds.

Konfigurera volyminställningar

Ljudmixer låter dig justera blandningen av ljud mellan synliga appar. Chattmixer låter dig justera blandningen av ljud mellan ditt spel och dina chattar.

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Bildskärm och ljud.
  5. Välj Volym.
  6. Justera inställningarna som du vill:
    • Ljudmixer. Med den här inställningen kan du ändra balansen mellan den fästa appen och huvudappen.
    • Chattmixer. Med den här inställningen kan du ändra balansen mellan chattljud och andra ljud.
    • Ange TV- och A/V-kontroll. Detta är inställningar som rör HDMI-insignalen, t.ex. från digitalboxen eller antennen.
    • Ändra volym med rösten. Med den här inställningen kan du ändra hur mycket volymen ändras på TV:n om du använder kommandot för att höja eller sänka volymen.

Konfigurera digitalt surroundljud för HDMI-ingång

Stöd för digitalt surroundljud från din kabel- eller satellitemottagare finns för närvarande bara som beta. Som standard tas bara stereoljud emot.

Följ dessa steg om du vill aktivera digitalt surroundljud:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj TV och OneGuide.
  5. Välj Ljud och video.
  6. Välj Ljud.
  7. Välj alternativet Surround-ljud.