Felsöka Xbox One som stängs av oväntat

Video: Felsöka Xbox One-strömförsörjningen

Titta på videon om felsökning av strömförsörjningen till Xbox One. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Din Xbox One-konsol kan oväntat stängas av under följande omständigheter:

• Konsolen är för varm.
  • Det har uppstått ett problem med strömförsörjningen.
  • Inställningen Stäng av efter är aktiverad och konsolen har varit oanvänd under den tid som valts.

På den här sidan

Din konsol stängs av utan förvarning

Lösning 1: Om konsolen är för varm

Om du får ett felmeddelande som säger att Xbox One-konsolen inte har tillräcklig ventilation eller är varm att röra vid gör du följande:

1. Stäng av konsolen.
  2. Vänta minst en timme.
  3. Flytta konsolen till en välventilerad plats.
  4. Starta konsolen.

Viktigt! Försäkra dig om att konsolen är placerad på en sval, välventilerad plats. Ta bort eventuella objekt som placerats på, under eller direkt bredvid konsolen.

Tips om hur du placerar din Xbox One-konsol finns i Ventilation för Xbox One S-konsolen och Xbox One-konsolen i originalutförande och Komma i gång med Xbox One.

Lösning 2: Felsöka strömförsörjningen

Om din konsol fortfarande stängs av utan förvarning kan det vara problem med strömförsörjningen. Mer information om hur du felsöker strömförsörjningen finns i artikeln Xbox One-konsolen startar inte.

Lösning 3: Ändra konsolinställningarna så att den inte stängs av automatiskt

1. Starta konsolen.
  2. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  3. Välj Inställningar.
  4. Välj Alla inställningar.
  5. Välj Ström.
  6. Välj Stäng av eller starta om.

Om du följt dessa steg och konsolen ändå blir varm och stängs av ska du begära en reparation.

Din konsol stängs av utan förvarning när innehåll streamas

Lösning 1: Rensa beständig lagring

För att felsöka problemet tar du bort kvarstående data. Gör så här:

Obs! Beständig lagring är Blue-ray-data som cachelagrats på konsolen.

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Skiva och Blu-ray.
  5. Välj Blu-ray.
  6. Välj Beständig lagring.
  7. Välj Rensa beständig lagring.
  8. Stäng av konsolen, dra ur nätsladden och vänta 5 minuter.
  9. Sätt i nätsladden, slå på konsolen och prova att streama innehållet igen.

Lösning 2: Försök med en trådburen anslutning

En del trådlösa routers har inställningar som kan göra att din Xbox One-konsol stänger av sig utan förvarning. Ett energisparläge eller en nätverksinställning kan till exempel få konsolen att stänga av sig.

Om du använder en trådlös anslutning för att ansluta till Xbox Live kan du prova en kabelanslutning. Information om hur du konfigurerar en kabelanslutning finns i artikeln Lösning på problem vid första anslutningen till Xbox One.

Om du inte kan streama innehåll när du använder en trådlös anslutning läser du avsnittet om nätverksmaskinvara i Xbox-forumen. Du kan även kontakta routertillverkaren för att få information om hur du ska konfigurera routerns trådlösa inställningar.

Observera att innehållet på Xbox-supportforumen endast finns på engelska. Du kan översätta innehållet på Xbox-supportforumen till ett annat språk genom att klistra in webbadressen i ett översättningsverktyg online, till exempel Bing Translator.