Skiv- och Blu-Ray-inställningar

Obs! På den här sidan beskrivs de grundläggande inställningarna för att spela spel, musik eller filmskivor på din Xbox One-konsol. Lösningar på problem du kan ha med att spela upp en skiva finns i Hur du felsöker problem med att spela upp en skiva i Xbox One.

Om du vill konfigurera konsolens ljudinställningar läser du Så här konfigurerar du ljudinställningar på Xbox One-konsolen.

Med inställningarna för skivor och Blu-ray kan du ställa in hur Xbox One-konsolen uppträder vid uppspelning av skivor. Det finns tre grundtyper av inställningar:

• Skivinställningar
  • Blu-ray-inställningar
  • Inställningar för önskat språk

Du kan komma till dessa inställningar genom att göra följande:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Skiva och Blu-ray.

Skivinställningar

Följande inställningar styr hur konsolen uppträder när du sätter in en skiva:

• Spela skiva automatiskt
    Om du väljer den här inställningen spelas skivan upp automatiskt när du sätter in den.
  • Återuppta uppspelning
    Om du väljer den här inställningen sätter spelaren ett bokmärke där du slutade titta på skivan. När du börjar titta igen startar visningen på samma ställe.

Blu-ray-inställningar

Följande avancerade inställningar finns för Blu-ray-spelaren:

• Dynamisk intervallkontroll med Dolby Digital
    Den här inställningen tillåter fullt ljud eller modifierar ljudet för konsistent volym även under de mest högljudda actionscenerna.
  • Aktivera BD Live för bättre uppspelning av Blu-ray
    Den här inställningen tillåter åtkomst till ytterligare funktioner och innehåll via BD Live-tjänsten.
  • Beständig lagring
    Använd den här inställningen för att radera Blu-ray-specifika data som har cachelagrats på konsolen.

Inställningar för önskat språk

Följande inställningar för önskat språk finns för skivmenyer:

• Meny
    Används för att ställa in språk för filmmenyer.
  • Ljud
    Används för att ställa in språk för filmens ljudspår.
  • Textning
    Används för att ställa in språk för filmens undertextning.

Obs! Dessa språkinställningar är standardvärden och kanske inte stöds av alla filmer.