Bildskärmsfelsökaren visas under konfigurationen av Xbox One-konsolen

På den här sidan beskrivs hur du använder bildskärmsfelsökaren och varför den kan visas när du konfigurerar din Xbox One. Om du behöver hjälp med andra bildskärmsproblem läser du Så här justerar du bildskärmsinställningarna på din Xbox One-konsol.

Obs! Om skärmen är tom eller svart när du startar din Xbox One-konsol läser du Felsöka en svart tv- eller bildskärm när Xbox One-konsolen är påslagen.

Bildskärmsfelsökaren kan visas om:

• HDMI-kabeln är felaktig.
    Kontrollera om HDMI-kabeln är skadad. Kontrollera också att kabeln är inkopplad och sitter fast ordentligt.
  • Det finns en enhet mellan din Xbox One och din TV.
    Koppla in HDMI-kabeln direkt i din TV. Om det avhjälper problemet kan du konfigurera dina videoinställningar senare. Mer information hittar du i Så här justerar du bildskärmsinställningar på Xbox One-konsolen.
  • Din Xbox One kan inte avgöra upplösningen på din TV.
    Xbox One skickar digitala ljud- och videosignaler till din TV via HDMI-kabeln och din TV skickar signaler tillbaka till konsolen i en konstant tvåvägskommunikation. Ett av de meddelanden din TV sänder är EDID (extended display identification data). EDID beskriver lägen, upplösningar och uppdateringsintervall som din TV stöder. Xbox One bekräftar EDID och skickar en bild med bästa möjliga upplösning för TV.

Din Xbox One visar 480p om den inte får någon EDID från din TV. Detta är lägsta möjliga upplösning för Xbox One. Konsolen är dock inte konstruerad för att visa en så låg upplösning. I en sådan situation visas bildskärmsfelsökaren.

Använda bildskärmsfelsökaren

Gör så här för att använda bildskärmsfelsökaren:

1. Kontrollera den nuvarande upplösningsinställningen på din TV.
  2. Ange upplösningen till 1080p om din TV stöder den upplösningen. Om din TV endast stöder 720p eller 1080i ställer du in din TV på 720p. På konsolen väljer du sedan en matchande upplösning på skärmen Ändra din bildskärm.
  3. Om upplösningen är inställd på Automatisk identifiering väljer du 1080p från skärmen Ändra din bildskärm på konsolen.

Obs! Mer information om TV-upplösningar hittar du i Om TV-upplösningar och Xbox One.

Om skärmen ändras till full storlek har du valt rätt upplösning. Om du vill behålla inställningen väljer du Behåll bildskärmen på (upplösning). Detta alternativ stänger bildskärmsfelsökaren och du kommer tillbaka till konfigurationsprocessen.

Obs! Din konsol kanske tror att din TV tar emot en DVI-anslutning i stället för en HDMI-anslutning. Inget ljud hörs om konsolen är i DVI-läge, så du kommer inte att kunna kalibrera Kinect-mikrofonerna under konfigurationen. När du kommer till startsidan för första gången kan du justera bildskärmsinställningarna och kalibrera Kinect.

Så här ändrar du displayinställningarna på startsidan så att HDMI aktiveras igen:

1. Starta guiden genom att rulla till vänster på startsidan.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Bildskärm och ljud.
  5. Välj Video ut.
  6. Välj Avancerade videoinställningar.
  7. Välj TV-anslutning, som bör vara Automatisk identifiering som standard, och tryck sedan på A-knappen och välj HDMI.

Mer information hittar du i Så här justerar du bildskärmsinställningar på Xbox One-konsolen.

När du har justerat ljudinställningarna kan du konfigurera Kinect-sensorn. Mer information finns i Tips om hur du konfigurerar Kinect med Xbox One.

Obs! Om du har gjort detta på en Xbox One S med en äldre TV och senare byter till en 4K-TV ser du till att ändra TV-anslutning tillbaka till Automatisk identifiering. 4K är inte tillgängligt när HDMI är valt.

Om du har ändrat TV-upplösningen och skärmen blir svart eller ser konstig ut väntar du i 10 sekunder så att skärmen återgår till inställningen 480p. Välj Försök med en annan upplösning.

När du valt Försök med en annan upplösning kommer du tillbaka till skärmen Ändra din bildskärm. Där kan du testa återstående upplösningsalternativ.

Om varken 720p eller 1080p fungerar med din TV väljer du Ingen av dessa fungerar.

I det här läget kan du fortsätta konfigurera med upplösningen 480p även om det inte är optimalt eller välja att ansluta en annan TV till din Xbox One.