Fel vid val av 4K UHD-upplösning i Xbox One S

Du kan få följande felmeddelande när du väljer 4K UHD i displayinställningar:

Det fungerade inte

4K stöds av din TV, men inte vid 60 Hz. Du kan inte uppgradera till 4K men det kan ändå gå att spela upp visst 4K- och HDR-innehåll, beroende på din TV. Ta reda på vad din TV stöder genom att välja information om 4K-TV.

Det här felet inträffar när konsolen upptäcker att din TV stöder 4K, men inte ett uppdateringsintervall på 60 Hz. Det kan ändå gå att spela upp 4K-innehåll med andra uppdateringsintervall, men du kan inte uppgradera system, spel och appar till 4K.

Lösning

Du kan fastställa vilken information din TV ger konsolen beträffande sin 4K-kapacitet om du läser Kontrollera din TV:s 4K- och HDR-kapacitet i Xbox One S. Använd skärmen med information om 4K-TV för att se vad som ändras när du provar olika alternativ:

• Kontrollera att HDMI-kabeln är inkopplad i korrekt port på din TV. Vissa 4K-TV-apparater stöder endast den fullständiga uppsättningen 4K-funktioner i specifika HDMI-portar. Se TV:ns handbok för att fastställa om det finns särskilda HDMI-portar för 4K, eller prova olika portar i din TV.
  • Kontrollera TV:ns inställningsmeny. Din TV kan ha ett särskilt läge som styr TV:ns uppdateringsintervall. Se TV:ns bruksanvisning för att ta reda på om du behöver ändra några inställningar.
  • Kontrollera att du använder den HDMI-kabel som medföljde Xbox One S.
  • Prova med en annan HDMI-kabel. Kablarna måste vara certifierade för HDMI High Speed eller HDMI Premium.
  • Koppla TV:n direkt till konsolen med den HDMI-kabel som medföljde Xbox One S. Vissa AV-mottagare eller annan videoutrustning kanske inte överför signalen korrekt till TV:n eller konsolen. Du måste också använda kablar som är certifierade för HDMI High Speed eller HDMI Premium, både mellan konsolen och mottagaren och mellan mottagaren och TV:n.

Vissa TV-apparater stöder tyvärr inte 4K vid 60 Hz. Du kan kontrollera detta i din TV:s bruksanvisning.