Ett HDCP-fel visas när du försöker spela upp oskyddat innehåll på Xbox One

Ett felmeddelande kan visas när du försöker spela upp oskyddat HDCP-innehåll (High-bandwidth Digital Content Protection) med en digital videospelare (DVR) eller hemmabiosystem anslutet mellan din konsol och din tv.

Lösning

Om du spelar premiuminnehåll på konsolen upprättas en HDCP-anslutning till din tv. En del oönskat video- och ljudbeteende kan uppstå om du kopplar in en DVR eller ett hemmabiosystem medan konsolen är påslagen.

Försök åtgärda problemet genom att starta om konsolen:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Starta om konsol.
  4. Välj Ja för att bekräfta.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen på konsolen i tio sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.

Om felet kvarstår efter omstarten provar du att ansluta konsolen direkt till din TV. Du kanske kan eliminera problemet genom att gå förbi ditt DVR- eller hemmabiosystem.