HDR i Xbox One S

Din Xbox One S i kombination med 4K kan visa HDR-innehåll. Du måste dock ha en 4K-TV som stöder HDR för att uppleva de livfulla färgerna i HDR.

Video: HDR på din Xbox One S

Titta på videon om HDR på din Xbox One S. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Vad är HDR?

HDR står för High Dynamic Range. Med HDR i din Xbox One S kan TV:n visa djupare färger och rikare kontrast, vilket gör bilden mer livfull och realistisk än på en vanlig HDTV.

Du måste ha HDR-innehåll för att kunna visa HDR. Innehåll som är inspelat för vanlig TV och icke-HDR-spel visas inte annorlunda – om du vill se verklig HDR ska du leta efter HDR UltraHD Blu-ray-skivor, HDR-innehåll i appar för direktuppspelning av video och HDR-spel.

Det finns två HDR-format som din TV:s tillverkare kan välja att stödja: HDR10 och Dolby Vision. Din TV måste stödja HDR10 för att visa HDR-innehåll från din Xbox One S. Läs Felsökning av 4K och HDR i Xbox One S om du vill ha mer information.

Slå på HDR

Om din 4K-TV är korrekt konfigurerad ska den spela upp HDR-innehåll automatiskt – du behöver inte ändra något i din Xbox.

Kontrollera genom att trycka på Xbox-knappen för att öppna guiden, gå till Inställningar > Alla inställningar, välja Bildskärm och ljud > Video ut och sedan välja Avancerade videoinställningar. Båda inställningarna Tillåt 4K och Tillåt HDR ska vara markerade för att HDR ska vara på.

Kontrollera också TV:ns inställningsmenyer och säkerställ att HDR är aktiverat. Din TV måste dessutom stödja HDR10-mediaprofilen för att kunna visa HDR.

Om du spelar upp HDR-innehåll men det inte visas som HDR kan du läsa Felsökning av 4K och HDR i Xbox One S.

Om du vill veta mer om vad din TV kan göra läser du Kontrollera din TV:s 4K- och HDR-kapacitet i Xbox One S.

Information om 4K finns i 4K i Xbox One S.

Obs! Du måste ha en Xbox One S-konsol och en 4K-TV för att visa 4K- och HDR-innehåll. Om du inte är säker kan du läsa Felsökning av 4K och HDR i Xbox One S om hur du kontrollerar din konsol och din TV.