Hur du stänger krånglande flikar i Microsoft Edge på Xbox One-konsolen

Du kan råka hamna på en webbsida med ont uppsåt när du surfar på internet med Microsoft Edge på Xbox One-konsolen. Till exempel kanske du inte kan titta på en annan sida eller så svarar Xbox One inte när du trycker på menyknappen på handkontrollen.

Lösningar

Lösning 1: Stäng fliken i Microsoft Edge

Så här gör du:

1. Tryck på knappen Visa på handkontrollen.
  2. Välj den flik som du vill stänga.
  3. Tryck på menyknappen .
Ett finger sträcks ut för att trycka på menyknappen på en Xbox One-handkontroll.
  1. Välj Stäng flik.

Lösning 2: Stäng fliken genom att öppna en ny flik i Microsoft Edge

Om handkontrollen inte svarar när du trycker på menyknappen och du inte kan stänga den flik som är öppen i Microsoft Edge måste du öppna en ny flik. Då kan du stänga fliken som du inte kunde stänga i lösning 1. Så här gör du:

1. Gå tillbaka till Startsidan genom att trycka på Xbox-knappen på handkontrollen.
Ett finger sträcks ut för att trycka på Xbox-knappen på en Xbox One-handkontroll.
  1. Välj Sök under Kategorier.
  2. Skriv något i fältet och starta sökningen genom att trycka på menyknappen.
  3. Rulla till höger och välj Hämta webbresultat.
  4. När den nya fliken har öppnats trycker du på knappen Visa på handkontrollen.
  5. Välj den flik som du vill stänga.
  6. Tryck på menyknappen .
  7. Välj Stäng flik.