Bilden på Xbox One är suddig

Översikt

När du ansluter Xbox One-konsolen till en TV eller bildskärm, använder konsolen standardinställningar utifrån inställningarna på din TV eller bildskärm. I vissa fall kan du förbättra bildkvaliteten genom att ändra dessa inställningar.

Bilden är suddig eller otydlig

Så här ändrar du bildskärmsupplösningen, färgdjupet och färgrymden på en HDTV eller bildskärm som är ansluten till en Xbox One-konsol via en HDMI-kabel.

Skärmupplösning

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Video ut under Bildskärm och ljud.
  5. Välj TV-upplösning.
  6. Välj lämplig bildskärmsupplösning för TV:n eller bildskärmen.

Obs! Xbox One-konsolen har stöd för skärmupplösningarna 720p och 1080p.

Färgdjup

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Video ut under Bildskärm och ljud.
  5. Välj Färgdjup.
  6. Välj det alternativ som fungerar bäst för din HDTV eller bildskärm.

Färgdjupet är hur mycket färginformation per pixel som skickas till TV:n eller bildskärmen.

Obs! Färgdjupet 30 bits per pixel (bpp) eller högre är känt som ”djup färg”. Alla HDTV-apparater kan inte ta emot djup färginformation.

Färgrymd

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Video ut under Bildskärm och ljud.
  5. Välj Färgområde.
  6. Välj lämpligt alternativ för din TV eller bildskärm:
    • Standard (rekommenderas) – Detta är den optimala referensnivån. Den bör fungera för alla bildskärmar.
    • PC RGB – Det här alternativet rekommenderar vi bara om du använder en datorskärm och färgerna som inställningen Standard ger inte ser bra ut.