Om energisparläget och standbyläget

Du kan konfigurera din Xbox One-konsol att använda endera standbyläget eller energisparläge beroende på dina preferenser.

Obs! Du ombeds välja ett strömläge vid konsolkonfigurationen och du kan också ändra det i konsolinställningarna.

Standbyläget

I standbyläget är din Xbox One-konsol uppdaterad och klar att använda. I det här läget:

• Laddar din konsol automatiskt ned uppdateringar.
  • Startar din konsol på två sekunder.
  • Kan du väcka konsolen med ett röstkommando (där det är tillgängligt).

Anmärkningar

• Om du vill att konsolen ska uppdateras automatiskt måste du välja inställningen för att hålla konsolen, spel och appar uppdaterade.

För att ta uppdateringar måste konsolen också stängas av. Du kan ställa in konsolen så att den stängs av automatiskt efter en eller sex timmars inaktivitet, eller så slår du helt enkelt av den när du inte använder den.

Så här ändrar du de här inställningarna:

1. Dubbeltryck på Xbox-knappen så att guiden öppnas.
    2. Välj Inställningar > Alla inställningar.
    3. Välj Energiläge och uppstart. Se till att energiläget är inställt på standbyläge och:
      • För automatiska uppdateringar väljer du Håll min konsol, mina spel och mina appar uppdaterade.
      • För att stänga av konsolen när den inte används väljer du ett alternativ under Stäng av efter.
  • Konsolen kan låta som om den är på när du laddar ned och installerar uppdateringar.
  • När en Xbox One-konsol i originalutförande försätts i standbyläge är strömförsörjningsenheten (PSU) fortfarande på och lampan på PSU:n lyser vitt. Du kan också höra fläkten i PSU:n. (Xbox One S har ingen extern strömförsörjning.)
  • Konsolen använder 15 watt när den är avstängd i standbyläge.

Energisparläget

I energisparläget är din konsol avstängd för att spara energi. I det här läget:

• Laddas inga uppdateringar ned och installeras förrän konsolen är avstängd.
  • Behöver konsolen 45 sekunder för att starta.
  • Måste du trycka på Xbox-knappen för att starta konsolen.

Anmärkningar

• När en Xbox One-konsol i originalutförande försätts i energisparläge är PSU:n i avstängt läge/vänteläge och lampan på PSU:n lyser orange. (Xbox One S har ingen extern strömförsörjning.)
  • Konsolen använder 0,5 watt när den är avstängd i energisparläge.

EU-energiförbrukning

Enheten uppfyller kraven i EU-kommissionens förordning nr 1275/2008 och Game Console Self-Regulatory Initiative.

Spelkonsoler är inställda för att stängas av efter 60 minuters inaktivitet. Automatisk avstängning bidrar till att spara energi genom att minska den tid spelkonsolen är påslagen utan att användas.

Modell Startsidemeny
[W]
DVD-uppspelning
[W]
Blu-ray-uppspelning
[W]
1080p-streaming
[W]
Aktivt spelande
[W]
Standardinställning för automatisk avstängning [minuter]
Xbox One 1540 61 68 69 63 106 60
Kinect 75 82 83 77 112 60

Anmärkningar

1. Mätningarna är baserade på ett genomsnitt av tre utvalda spel och särskilt utvalt mediainnehåll.
  2. Om du vill kontrollera vilken modell du har finns modellnumret på konsolens produktetikett.
  3. Mediatestad (2016-02-22):
    • DVD: The Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring
    • Blu-ray: The Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring
    • Streaming: The Italian Job [Netflix]
    • Spel: Grand Theft Auto V, FIFA 16, Call of Duty: Black Ops III