Vanliga frågor om nationella inställningar i Xbox One

Den här sidan ger dig svar på vanliga frågor om Xbox One-inställningar.

Vanliga frågor

Ange språk och plats

Hur anger jag språk och plats på min Xbox One?

Under den inledande konfigureringen av din nya Xbox-konsol väljer du språk och plats. I och med augustiuppdateringen 2016 är platsen inte längre beroende av det språk du väljer.

Kan jag ändra språk och plats efter konfigureringen?

Efter konfigureringen av din nya Xbox One-konsol kan du ändra språk och plats via Inställningar. Detta kräver att systemet startas om. Mer information finns i Xbox One-systeminställningar.

Skiljer sig Xbox One-konsolens plats från platsen i Xbox Stores?

Nej. Xbox One kommer alltid att använda den plats du valt för konsolen. Den här informationen förmedlas vidare till Xbox Live-tjänsten för att visa rätt marknad, erbjudanden, rekommendationer, osv.

Om du till exempel väljer Frankrike när du konfigurerar konsolen förmedlas detta vidare till Xbox Live och du kommer att se specifika erbjudanden och specifik information för Frankrike.

Obs! Visst innehåll och vissa appar kanske inte är tillgängliga på vissa platser. Om din konsol ställts in för en annan plats än den där du bor kanske du kan ladda ned och installera en app från en annan marknad, men du kanske inte kan använda den. Appen kan vara geografiskt låst (begränsad av fysisk plats, inte konsolens inställning) och då kan den hindra dig från att spela upp innehåll från ett annat land eller en annan region.

Kommer jag att se Store på två språk?

Möjligen. Med språk och plats separerade i och med augustiuppdateringen 2016 går det att välja ett språk som inte är tillgängligt på den plats du valt. Resultatet blir en blandning av språk: det språk du valt för konsolen för saker som rubriker och knappar och ett "reservspråk" för namn på och beskrivningar av artiklar i Store.

Om du till exempel väljer Frankrike som plats och Franska (Frankrike) som språk kommer allt att visas på franska. Om du i stället väljer Frankrike som plats och Japanska som språk kommer de flesta skärmar att visas på japanska medan en del av Store-informationen visas på franska.

Vad händer om jag anger en annan plats för Xbox One-konsolen jämfört med Xbox Live-kontot?

Information för den plats och det språk du angav på konsolen kommer att visas. De nationella inställningarna på ditt Xbox-konto används inte för att visa Store-information.

Måste jag migrera mitt konto när jag flyttar till ett annat land eller annan region?

Nej. Du kan enkelt ändra konsolens språk och plats när du vill. Kontomigrering krävs inte med Xbox One.

Ett exempel: Du flyttar från Tyskland till Frankrike. Om du ändrar konsolens plats till Frankrike och ditt språk till Franska (Frankrike) kommer allt att ändras från tyska till franska även om ditt Xbox Live-kontos ursprungliga plats var Tyskland. Så länge du har ett franskt faktureringskonto och ett giltigt betalningsalternativ kommer du att kunna köpa innehåll från franska Store.

Obs! Det är viktigt att komma ihåg att om du har en lokal valuta sparad på ditt konto när du byter konsolinställningar kommer du att förlora tillgång till den valutan.

Röst

Hur väljs och aktiveras röstmodellen i Xbox One?

När du väljer ett språk som stöds under konfigurationen av din nya Xbox One-konsol kommer en lämplig röstmodell att aktiveras.

Om du till exempel väljer Franska (Frankrike) under den inledande konfigureringen kommer en röstmodell för Franska (Frankrike) att aktiveras. Om du vill se en lista över platser där röstkommandon stöds läser du Tillgänglighet för Xbox One-funktioner.

Du kan ändra talat språk i Inställningar. Mer information finns i Xbox One-systeminställningar.

Vad gäller för Cortana?

När Cortana är aktiverad blir Kinect-röstkommandon som börjar med "Xbox" i stället "Hey Cortana". Inställningen Talat språk är inte tillgänglig när Cortana är aktiverad. Cortana är beroende av språk och plats och använder inte den här inställningen.

Logga in

Stämmer det att jag bara kan logga in på min konsol om inställningarna för mitt Xbox-konto är för ett av de länder eller regioner som officiellt stöds?

Stämmer inte. Du kan logga in på din Xbox One-konsol om du har ett Xbox-konto från något land eller någon region där det går att skapa Xbox-konton.

Kunder i Egypten kan till exempel logga in på sina konsoler med sina egyptiska Xbox Live-konton.

Obs! Det är viktigt att komma ihåg att support och garantier för Xbox bara finns i Xbox One-stödda länder och regioner.

Xbox-app

Hur anger jag nationella inställningar i Xbox-appen för Xbox One?

Xbox-appen använder de nationella inställningar (land/region och språk) som du anger på din enhet.

Om du till exempel anger de nationella inställningarna för din Windows Phone 10 och din iPad till språket franska och landet Frankrike kommer Xbox-appen att vara på franska. När Xbox-appen ansluts till din konsol ändras språket till det språk din konsol använder.

Systemuppdatering

Måste Xbox One-konsolen fysiskt befinna sig i ett land eller en region som officiellt stöds för att få systemuppdateringar?

Nej. Din Xbox One-konsol kan få systemuppdatering var som helst i världen så länge den är ansluten till internet.

Obs! Det är viktigt att komma ihåg att support och garantier för Xbox bara finns i Xbox One-stödda länder och regioner.

Köpa och spela

Vad händer om min faktureringsadress inte stämmer överens med konsolens inställningar?

I så fall kommer du inte att kunna köpa innehållet. Du måste ha en giltig faktureringsadress och ett betalningsalternativ som stämmer överens med dina konsolinställningar.

Om du till exempel är i Frankrike och anger konsolens plats till Frankrike kommer du att se fransk Store-information. Om du däremot har din faktureringsadress i Tyskland kommer du inte att kunna köpa innehåll eftersom du måste ha ett giltigt betalningsalternativ anslutet till en fransk faktureringsadress.

Om jag köper ett spel i ett land eller en region, kan jag spela det i ett annat land eller en annan region?

Ja. Det finns inga uppspelningsbegränsningar för spel som köps och laddas ned.

Om du till exempel köper och laddar ned ett spel i ett land och sedan flyttar till ett annat land där spelet inte är tillgängligt kan du fortfarande spela det spel du laddade ned. Du kan dock inte ladda ned spelet som du köpte igen eftersom det inte finns tillgängligt för dig att ladda ned i Store.

Sparat kontantvärde

Vad händer om jag köper ett Microsoft-presentkort i Tyskland i euro och lägger till det till mitt konto och sedan flyttar till Storbritannien? Omvandlas euro till brittiska pund?

Saldon konverteras inte från en valuta till en annan. Du måste spendera värdet i den valuta det köptes i. Du måste köpa ett nytt Microsoft-presentkort när du flyttar till ett annat land eller annan region eftersom saldot du har i en valuta inte fungerar på en annan marknadplats.