Hur du hanterar lagring på Xbox One

Det som tar upp mest utrymme på Xbox One är spel och appar. Om din Xbox fylls upp frigör du utrymme genom att avinstallera saker som du inte använder. Data för dina spel och appar (inställningar, sparade spel) synkroniseras online när du loggar in på Xbox Live. När du installerar om ett spel eller en app som tagits bort kommer dina sparade data tillbaka samtidigt.

Vanliga frågor

Hur mycket utrymme har jag?

Xbox One har en inbyggd hårddisk på antingen 500 GB eller 1 TB. Det mesta av detta utrymme är tillgängligt för spel och appar även om en del är reserverat för sparade spel, konsolprogramvara och andra systemfunktioner.

Vad lagras på min hårddisk och vad lagras i molnet?

När du har loggat in på Xbox Live lagras personliga data för dina spel och appar på din Xbox och online. På så sätt förlorar du inte din spelposition när du spelar hos en kompis eller skaffar en ny Xbox.

Obs! Du måste ha en vanlig anslutning till Xbox Live för att hålla dina data synkroniserade. Om du spelar offline kan dina onlinedata hamna ur synk. Dina data uppdateras varje gång du ansluter till Xbox Live.

Hur kontrollerar jag mitt lediga utrymme?

Gå till dina spel och appar:

1. På Startsidan väljer du Mina spel och appar.
  2. På vänster sida visar en mätare använt utrymme och ledigt utrymme.
Obs! Din Xbox One använder en del utrymme för systemfiler, så även om du inte har några spel installerade är inte hela utrymmet på 500 GB eller 1 TB ledigt.

Hur konfigurerar jag extern lagring?

Video: Lägg till extern lagring på Xbox One

Titta på videon om att lägga till extern lagring på Xbox OneObs! Videon finns bara på engelska.

Om en extern lagringsenhet ska fungera med spel och appar på Xbox One måste den:

• Rymma 256 GB eller mer
  • Ansluta via USB 3.0

Första gången du ansluter uppmanas du av Xbox att formatera enheten. Du kan använda den för Xbox-spel och appar eller för egna mediefiler som bilder, musik och video. (Xbox behandlar enheter som inte uppfyller kraven ovan som medielagring.)

Om din Xbox inte känner av din externa enhet läser du Felsöka identifiering av extern lagring på Xbox One.

Obs! Xbox kan bara känna av två externa enheter samtidigt.

Om du avbryter formateringen när du ansluter en lagringsenhet kan du konfigurera den senare:

1. Öppna guiden och välj InställningarAlla inställningar > SystemLagring.
  2. Välj din enhet och sedan Format för spel och appar.

Hur spelar jag media från en extern enhet?

Installera Media Player-appen från Store. I Media Player kan du se din externa USB-enhet. Välj den och välj sedan någonting du vill spela.

Hur hanterar jag extern lagring?

Om du vill hantera lagringsutrymmet på enhetsnivå öppnar du guiden och väljer InställningarAlla inställningar > SystemLagring.

Om du vill hantera lagringsutrymmet på spel- eller appnivå går du till Startsidan och väljer Mina spel och appar. Fokusera på ett spel eller en app, tryck på menyknappen på handkontrollen och välj Hantera spel.