Mata ut en skiva från Xbox One S eller en Xbox One-konsol i originalutförande manuellt

Om det inte går att mata ut skivan från en Xbox One S- eller Xbox One-konsol provar du dessa lösningar i ordningsföljd. Om den första lösningen inte löste problemet går du till nästa.

Obs! Processen är densamma för såväl Xbox One-konsoler i originalutförande som Xbox One S.

Lösningar

Lösning 1: Starta om konsolen och försök sedan mata ut skivan

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.

Obs! Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen  öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.

2. Välj Inställningar.
  3. Välj Starta om konsol.
  4. Välj Ja för att bekräfta.
  5. Tryck på eject-knappen för att ta ut skivan när konsolen har startat om.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen  på konsolen i tio sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen  på konsolen igen för att starta om den. Tryck på eject-knappen för att ta ut skivan när konsolen har startat om.

Lösning 2: Mata ut skivan manuellt med ett gem

Den här videon visar hur du kan mata ut skivan manuellt från en Xbox One-konsol i originalutförande med ett stort gem.

Titta på videon “Mata ut en skiva från Xbox One-konsolen manuellt.”

Eller följ dessa steg:

1. Koppla från strömsladden och andra kablar som är anslutna till konsolen.
Bild 1: Xbox One i originalutförande Bild 2: Xbox One S
  1. Räta ut ett stort gem.
  2. Obs! Ett gem i standardstorlek är inte tillräckligt långt för att mata ut skivan. Du måste använda ett stort gem eftersom det ska stickas in nästan 4 centimeter för att det ska gå att mata ut skivan.

En bild visar hur ett gem rätas ut delvis så att en del av det blir rakt
  1. Leta reda på den lilla orange cirkeln bakom ventilerna på konsolens vänstra sida. Nedan visas placeringen på en Xbox One-konsol i originalutförande:
En bild på en hand som håller ett uträtat gem där den raka änden på gemet pekar mot den lilla orange rektangeln bakom ventilationshålen på Xbox One-konsolens vänstra sida
Bild 3: Xbox One i originalutförande
  1. För in gemets raka ände i utmatningshålet som finns bredvid den orange rektangeln. Du kan behöva vinkla det något framåt (mot konsolens framsida) när du sticker in det.
  2. Obs! Utmatningshålet på Xbox One S kan vara svårare att se. Det kan hjälpa att utföra åtgärden i starkt ljus. Det är det andra hålet från höger sida och tredje hålet nedifrån.

En bild på en hand som sticker in den raka delen av ett gem i utmatningshålet som finns bredvid den orange rektangeln på sidan av en Xbox One-konsol Bild 4: Xbox One i originalutförande Bild 5: Xbox One S
  1. Skivan bör nu komma ut lite. Dra ut skivan med fingrarna resten av vägen. Använd en luddfri trasa för att undvika fingeravtryck och smuts på skivan.

Obs! Se till att skivan inte är kladdig och att det inte finns någon etikett på den som förhindrar att den matas ut i fortsättningen.