Gå från en Xbox One-konsol i originalutförande till Xbox One S

Förutom det mindre formatet och 4K/HDR-möjligheterna finns också nya funktioner du kan använda när du uppgraderar från en Xbox One-konsol i originalutförande till Xbox One S.

Lodrätt placering

Xbox One i originalutförande konstruerades för att bara kunna placeras vågrätt. Xbox One S kan placeras såväl lodrätt som vågrätt.

Om du tänker placera Xbox One S lodrätt behöver du ett stativ. Stativet ingår inte i alla konsolpaket, så du kanske måste köpa det separat. Se Använda det vertikala stativet för Xbox One S-konsolen för mer information.

Tillbehörskompatibilitet

Förutom det lodräta stativet för Xbox One S fungerar alla Xbox One-tillbehör med såväl Xbox One i originalutförande som Xbox One S-konsoler.

Om du använder Kinect

• Om du vill använda din Kinect-sensor med din Xbox One S behöver du en Kinect-adapter. Under en begränsad tid är adaptern gratis för kunder som uppgraderar från Xbox One i originalutförande. Mer information finns i Så här använder du en Kinect-sensor för Xbox One med en Xbox One S-konsol.
  • För dig som använder Kinect IR-funktionerna för att styra enheter som TV eller AVR är IR-enheten nu inbyggd framtill på Xbox One S-konsolen. Det är viktigt att tänka på om du placerar konsolen i ett skåp som kan störa IR-signalerna.

Var är alla mina spel och appar?

Dina spel- och applicenser följer din profil, men du måste ladda ned de spel du har köpt digitalt till din nya konsol. Gå till Mina spel och appar och välj det innehåll du vill ladda ned till din nya konsol.

Alla dina befintliga skivbaserade spel för Xbox One i originalutförande är också helt kompatibla med Xbox One S.

Vissa Xbox 360-spel kan också spelas på Xbox One i originalutförande och Xbox One S-konsoler. Mer information finns i Spela Xbox 360-spel på Xbox One.

Hur skaffar jag 4K- och HDR-innehåll?

Om du använder en UHD-TV som stöds kan du nu utnyttja 4K- och HDR-anpassat innehåll eller Blu-ray-filmer i 4K UHD. Om du ansluter till en TV som stöds ska Xbox One S-konsolen automatiskt känna igen signalen och be dig att uppdatera dina displayinställningar. Mer information och konfigurationsinformation finns i Felsökning av 4K och HDR i Xbox One.

Nytt protokoll för trådlösa nätverk

I tillägg till de trådlösa protokollen 802.11 a/b/g/n dual band lägger Xbox One S till 802.11ac i listan med nätverksprotokoll som stöds. Om du har en trådlös ac-router kan du använda det nätverket för att ansluta din Xbox One S till Xbox Live.

Knapp för parning av tillbehör

När du är klar att ansluta trådlösa handkontroller till Xbox One S-konsolen ser du att knappen på handkontrollen är oförändrad, men att knappen på konsolen har flyttats från sidan på konsolen till dess framsida, under av/på-knappen. Mer information hittar du i Ansluta en Xbox One trådlös handkontroll till konsolen.

Använda Bluetooth på den nya Xbox One trådlös handkontroll

Den nya Xbox One trådlös handkontroll innehåller en ytterligare Bluetooth-radio för anslutning direkt till en Windows 10-dator. Handkontrollen använder sin andra trådlösa radio för att ansluta till din konsol. Mer information om att använda Bluetooth på en Windows 10-dator finns i Använda Xbox One trådlös handkontroll på en dator.