Fleruppdragskörning med Sätta fast på Xbox One

Fästöversikt

Sätta fast ger dig ett nytt sätt att använda Xbox One-konsolen. Genom att sätta fast appar kan du kombinera de aktiviteter som är viktigast för dig.

När du sätter fast en app öppnar du den på en sida på skärmen där den fortsätter köras medan du gör någonting annat på huvuddelen av skärmen. Medan du spelar kan du t.ex. sätta fast appen Twitch så att du kan titta på en video eller fästa Spel-DVR för att spela in spelklipp.

Du kan använda röstkommandon eller Xbox One-handkontrollen om du vill sätta fast en app.

Obs! Det är bara vissa appar som går att sätta fast. Du kan se vilka det är i guiden.

På den här sidan

Sätta fast en app

Med en handkontroll

1. Dubbeltryck på Xbox-knappen på handkontrollen så att guiden öppnas.
  2. Gå ned till fliken Fleruppdragskörning.
  3. Välj den app du vill sätta fast.

Med rösten

1. Om du använder Kinect-sensorn säger du "Xbox, snap." Om du använder Cortana med Kinect eller ett headset säger du "Hey Cortana, snap."
  2. Säg namnet på den app du vill sätta fast, t.ex. Skype.

Växla mellan en fäst app och den större appen på skärmen

Med en handkontroll

1. Dubbeltryck på Xbox-knappen på handkontrollen för att öppna fliken Fleruppdragskörning i guiden. Ikoner för de båda öppna apparna visas bredvid knappen Plocka bort. Eller så trycker du på Xbox-knappen för att gå till Startsidan. Apparna visas sida vid sida i den stora panelen.
  2. Välj den app du vill använda.

Med rösten

Säg "Xbox, switch". För Cortana säger du "Hey Cortana, switch".

För att se vilken app som är i fokus rör du på den vänstra styrspaken eller interagerar på annat sätt med appen.

Plocka bort en app

Med en handkontroll

1. Dubbeltryck på Xbox-knappen på handkontrollen för att öppna fliken Fleruppdragskörning i guiden. Eller så trycker du på Xbox-knappen för att gå till Startsidan.
  2. Välj Plocka bort.

Med rösten

Säg "Xbox, unsnap". För Cortana säger du "Hey Cortana, unsnap".